BEDRIFTSTEKNOLOGI

Netthjelp til norske nettgründere

2becom.com heter Oracles nye nettsted som skal hjelpe nettgründere å komme i gang. Tjenesten serverer fyll-ut-planer og leverandør for alt du trenger.

3. mai 2000 - 14:05

Europa ligger langt bak USA i den nye økonomien. Dette ønsker Oracle å gjøre noen med, blant annet fordi det bremser salget av deres egne Internett- og database-produkter.

Selskapet har derfor startet en nettjeneste for å hjelpe folk som skal starte nettselskaper. 2becom.com (leses to become.com) ble i dag lansert i Norge med en liste på 27 partnere. De norske sidene åpnes senere i kveld.

Logoen for selskapet er en liten jente som skal stupe - det skal være et bilde på hvordan det er å starte et nettselskap. At det er en jente og ikke en voksen person henspiller på de mange unge nettgründerne.

Den nye netttjenesten er ment som en oppstartspakke og kontaktregister for nettgründere. Oppstartspakken består av tre maler med spørsmål for å lage forretningsplan, markedsplan og IT-plan.

I tillegg har den norske delen av 2becom.com en liste på 27 partnere som dekker det nettselskaper trenger av tjenester, for eksempel investorer, Internett-konsulenter, forsikring, advokathjelp og PR.

- Vi har begynt med minst to selskaper i hver kategori, men listen vil raskt øke, forteller Stein Surlien, Oracle Norge-sjef. Surlien understreker at det er gratis å bruke, både for gründere og leverandører.

Partnerne er valgt ut av Oracle og har undertegnet kontrakter på at de skal svare på alle henvendelser de får fra gründere som bruker 2becom.com i løpet av 30 dager. Hver av partnerne skal også bidra med noen gratis. For eksempel vil advokatselskapet Schjødt lage en liste på 10 punkter over hva gründere bør tenke på under etableringen.

- Vi tror det er et særlig behov for 2becom.com i Norge fordi vi ikke har noen utbredt gründerkultur her. Det ble bare startet totalt 12.000 selskaper i Norge i fjor - det er lite, mener Surlien.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.