Nettkrim gir bedrifter gigantregning

Ett tusen milliarder dollar. Det er den årlige prisen for å rydde opp etter skadene, hevder McAfee.

Nettkrim gir bedrifter gigantregning

Ett tusen milliarder dollar. Det er den årlige prisen for å rydde opp etter skadene, hevder McAfee.

Sikkerhetsselskapet McAfee har undersøkt hva nettkriminaliteten faktisk koster bedrifter som rammes.

Tyveri av data og sikkerhetsbrudd i virksomheter kan utgjøre så mye som én billion dollar hvert eneste år, ifølge en fersk rapport fra McAfee, som Cnet har fått tilgang til.

Tapene skyldes både tapte åndsverk og utgifter knyttet til å reparere skade, og er ifølge rapporten basert på innrapporterte tall fra forrige år.

Estimatet som McAfee har kommet frem til, baserer seg på samtaler de har utført med over 800 IT-sjefer i land som USA, England, Tyskland, Japan, Kina, India, Brasil og Dubai.

Rapporten har fått navnet «Unsecured Economies: Protecting Vital Information» og skal etter planen utgis i løpet av dagen under det årlige World Economic Forum i Davos, Sveits.

Basert på undersøkelsen skal McAffe ha kommet frem til at utviklingsland er mer villige til å bruke penger på å sikre sine immatrielle rettigheter, sammenlignet med virksomheter i vestlige land.

Finanskrisen hjelper heller ikke situasjonen. De økonomiske nedgangstidene vil derimot ytterligere legge virksomheters sikkerhet under press, ifølge respondentene. Permitert arbeidskraft utgjør den aller største trusselen mot sensitiv bedriftsinformasjon. Det oppgir 42 prosent av IT-sjefene i undersøkelsen.

Til toppen