Nettsted sprer PowerPoint-virus

Med dagens manglende beskyttelse mot PowerPoint-virus, kan et besøk på nettsteder som tilbyr verktøy for å generere virus, være en risikabel affære.

Med dagens manglende beskyttelse mot PowerPoint-virus, kan et besøk på nettsteder som tilbyr verktøy for å generere virus, være en risikabel affære.

Per Hansen, direktør for PDI Consult, forteller til digi.no at han er blitt varslet om at et spesielt nettsted som tilbyr RAHC (Random Anarchy HTML Constructur) også infiserer lesernes maskiner med et virus når leserne klikker på et spesielt sted på nettstedet. RAHC er en generator for skriptvirus.

Nettstedet tilhører en person som kaller seg 1nternal som har skrevet en rekke virus de siste tre månedene. Viruset som leserne kan bli infisert med heter 097M/Tristate. Dette er et skript- eller makrovirus som angriper Word, Excel og PowerPoint. Hvilke andre egenskaper viruset har, er foreløpig ikke kjent.

Det største problemet med at dette nye viruset, er at det angriper PowerPoint. Ifølge Hansen er det svært få antivirusprogrammer som kan beskytte PowerPoint mot virus, da dette er noe helt nytt. Han regner likevel med at slik funksjonalitet vil kunne inkluderes i en oppdatering i løpet av en ukes tid.

Hansen ønsker ikke å gå ut med hvilket nettsted det er snakk om, nettopp fordi folk er så nysgjerrige og vil prøve. Han ønsker heller å advare Internett-brukerne mot å besøke slike nettsteder eller hackersider generelt. Vi antar likevel at denne artikkelen inneholder nok informasjon til at de ivrigste vil greie å finne det aktuelle nettstedet.

Til toppen