OPPKJØP

Nginx solgt til F5 Networks for 5,7 milliarder kroner

F5 Networks flytter i disse dager inn i den nye skyskraperen F5 Tower i Seattle, USA. Nå tar de også over verdens kanskje mest populære webserver i åpen kildekode.
F5 Networks flytter i disse dager inn i den nye skyskraperen F5 Tower i Seattle, USA. Nå tar de også over verdens kanskje mest populære webserver i åpen kildekode. Foto: Joe Mabel, <a href=https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=67147532>wikimedia commons</a>
13. mars 2019 - 05:00

Nginx er en svært populær webserver i åpen kildekode. Selskapet bak heter det samme. De tilbyr også en serie kommersielle produkter under samme navn, inkludert brannmur og applikasjonsserver.

Denne uken varslet F5 Networks at de blar opp 670 millioner dollar, tilsvarende 5,7 milliarder kroner for det kommersielle selskapet.

F5 er en kjent amerikansk produsent av løsninger for applikasjonsbasert trafikkstyring og sikkerhet. De utvikler både programvare, tjenester og maskinvare. 

Mest kjent er lastbalansereren Big IP, men porteføljen vokser stadig. Det omfatter blant annet devops-produkter og andre tjenester i nettskyen.

Nginx-merkevaren skal leve videre etter fusjonen. F5 forplikter seg samtidig til videre satsing og økte investeringer i friprog-prosjektet. Det samme slår Nginx fast i en egen kunngjøring.

Ende-til-ende

Målet med oppkjøpet er å tilby en mer komplett portefølje som favner hele kretsløpet fra utviklernes kode og hele veien til kunden eller publikumstjenestene i andre enden.

– De to selskapene utfyller hverandre. Sammen skal vi fylle gapet mellom applikasjoner og infrastruktur og gapet mellom utvikling og drift, heter det i et åpent brev til de ansatte fra F5s toppsjef François Locoh-Donou.

Slik ser partene for seg at fusjonen vil skape en plattform for favner hele kretsløpet. <i>Illustrasjon:  F5</i>
Slik ser partene for seg at fusjonen vil skape en plattform for favner hele kretsløpet. Illustrasjon:  F5

Nginx har siden første utgivelse i 2004 blitt en av verdens mest utbredte webservere, som i dag benyttes av 375 millioner nettsteder.  Nginx har lenge spist markedsandeler og vokser kraftig på bekostning av konkurrenten Apache, viser tall fra Netcraft.

Selskapets administrerende direktør Gus Robertson og grunnleggerne, de russiske utviklerne Igor Sysoev og Maxim Konovalov blir alle med videre på reisen. Etter fusjonen skal de fortsatt lede Nginx under F5 Networks.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.