Nintendo fortsatt slappest på miljøvern

I Greenpeace-guiden til grønnere elektronikk råder Nintendo stadig bunnen alene.

Nintendo fortsatt slappest på miljøvern

I Greenpeace-guiden til grønnere elektronikk råder Nintendo stadig bunnen alene.

Selv om Nintendo har gjort noen små forbedringer innen håndteringen av kjemikalier, slik at selskapet ikke lenger får null poeng, ligger selskapet klart nederst i Greenpeace' sjuende utgave av Guide to Greener Electronics, som rangerer 18 ledende elektronikkleverandører etter hvilke tiltak de gjør for å tilby mer miljøvennlige produkter.

Nokia raste fra første til niende plass i forrige runde. Selskapets greier nå en tredjeplass, men straffes i rangeringen for fortsatt mangelfulle returordninger i India og Russland.

Sony Ericsson, som hadde førsteplassen i desemberutgaven av rangeringen, faller nå seks plasser. Årsaken er selskapets policy og praksis knyttet til e-avfall.

Samsung oppnår samme poengsum som sist og ligger dermed på førsteplass, noe selskapet riktignok deler med Toshiba, som klatrer som følge av bedre håndtering av elektronisk avfall som skyldes kasserte Toshiba-produkter.

Greenpeace kritiserer spesielt Philips, Panasonic og Sharp for fortsatt ikke å ta ansvar for e-avfall som skapes av selskapenes produkter. Heller ikke Microsoft kommer heldig ut her, men selskapet lover nå å eliminere bruken av en del giftige kjemikalier innen 2010.

Motorola klatrer fra 14. til 12. plass fordi selskapet har bedret retur- og resirkuleringsordningene i Filippinene, Thailand og India.

Til toppen