Nintendo klatret rett til topps i Google Play og Apple App Store

Enorm respons sendte aksjekursen oppover.

Brødrene Jon og Ryan Edmonds fra Arkansas i USA ser ut til å kose seg med nye Pokémon Go. Et spill der du kan "fange" figurer som opptrer i liksom-virkelighet ved hjelp av smartelefonens kamera og GPS.
Brødrene Jon og Ryan Edmonds fra Arkansas i USA ser ut til å kose seg med nye Pokémon Go. Et spill der du kan "fange" figurer som opptrer i liksom-virkelighet ved hjelp av smartelefonens kamera og GPS. (Bilde: Joshua Bouer, Texarkana Gazette via AP)

Enorm respons sendte aksjekursen oppover.

Pokémon Go fikk en overveldende mottakelse i forrige uke. Det barnevennlige retro-spillet er i nyutgivelsen til Android og iOS beriket med såkalt utvidet virkelighet, augmented reality.

Det betyr at spillingen foregår på mobilen, der de fantasifulle figurene opptrer i et lag tredd utenpå det du ser gjennom kameraet.

Årsbeste for Nintento

Etterspørselen ble faktisk så stor at serverne krasjet.

Det hindret likevel ikke at Nintendo gjorde et kraftig byks på Tokyo-børsen, der aksjekursen avanserte over 20 prosent. Det melder Reuters.

Nintendo har over flere år opplevd skrantende inntjening, men en hit på smartmobilmarkedet bidro til sterk optimisme og årsbeste. Kursoppgangen gjorde at selskapet la på seg 7,5 milliarder dollar i markedsverdi på tampen av forrige uke.

Pokémon Go er utviklet av Niantic Inc. (en spinoff fra Google/Alphabet) i samarbeid med Nintendo og The Pokémon Company.

En gammel hit blir som ny på mobiltelefonen.
En gammel hit blir som ny på mobiltelefonen.

Måtte sette på bremsene

Spillet ble sluppet til Android og iOS i forrige uke. Etterspørselen var så høy at serverne ble overbelastet, melder Engadget. Europa-lanseringen ble dermed utsatt inntil de får utvidet kapasiteten.

Så langt er spillet tilgjengelig i Australia, New Zealand og USA, der Pokémon Go raskt gikk til topps på listen over nedlastede spill til begge plattformene.

Det var i fjor at det tradisjonsrike japanske selskapet varslet en satsing på titler til smartmobilen. I tillegg kommer en ny spillkonsoll som er under utvikling.

Lite er så langt kjent om den kommende konsollen, som går under kodenavnet Nintendo NX, foruten at den mystiske enheten skal få en global lansering i mars neste år.

Kommentarer (5)

Kommentarer (5)
Til toppen