Nintendo med fornyet satsing på lommedataspill

Nintendo tjener mest penger på spillmaskinene i lommeformat. Nå viser selskapet fram den nyeste modellen.

Nintendo tjener mest penger på spillmaskinene i lommeformat. Nå viser selskapet fram den nyeste modellen.

Vi husker alle at da den mystiske toskjermskonsollen til Nintendo ble annonsert for en del måneder tilbake, ble den møtt med en del skepsis. Det skjer gjerne når potensielt nyskapende produkter blir vist frem, og det var opp til Nintendo å overbevise oss om at dette er et spillmaskin verdt å vente på. Dette klarte selskapet til de grader på E3-konferansen, og jubelen stod i taket. For Nintendo DS havnet plutselig øverst på vår ønskeliste.

Maskinen ser riktignok ikke spesielt imponerende ut ved første øyekast. Den ligner en del på gode, gamle GameBoy Advance SP, bare med to skjermer. Den har en klapputforming akkurat som SP, men det er altså to tretommers skjermer plassert på innsiden. På sidene av den nederste skjermen er kontrollknappene plassert, og denne skjermen er også trykksensitiv.

Trykkfølsomt

De to skjermene kan brukes på flere forskjellige måter – for eksempel to separate bilder samtidig (den ene skjermen viser kart over området, den andre brukes til å styre hovedpersonen), eller ett bilde fordelt på to skjermer (hva med en gigantisk boss som går over begge skjermene?)

Den trykkfølsomme skjermen kan også brukes på mange nyskapende måter, du kan velge våpen eller gå inn på menyer bare ved å trykke på skjermen, noe som åpner for helt nye muligheter.

Videre har Nintendo DS innebygd mikrofon, som for eksempel kan brukes til stemmestyring eller chatfunksjoner.

En utrolig hyggelig nyhet er at DS har innebygd støtte for trådløst nettverk. Det er både muligheter å spille mot andre DS-enheter som befinner seg i nærheten via et proprietært system, eller via Internett. Det er nemlig innebygd WLAN-støtte i DS, og det betyr at du i teorien skal kunne spille mot tusenvis av andre spillere bare du befinner deg i en trådløs sone.

Også gamle spill

De gode nyhetene fortsetter: Nintendo DS er bakover kompatibel med GameBoy Advance, og har en innebygd port som tar imot GBA-spill. Denne porten kan også brukes til utbygging av enheten med ny funksjonalitet.

Den grafiske kvaliteten virker ekstremt bra. Den er full støtte for 3D-funksjonalitet, og vi fikk sett klipp fra et nytt Metroid Prime spill som utvikles for maskinen – og det så virkelig bra ut. Kvaliteten kunne nesten sammenlignes med det som er mulig på GameCube.

Nintendo DS vil være spillbar på E3-messen, og vi gleder oss til å prøve maskinen og se nærmere på spillene som er på vei. En ting er vi sikre på, Nintendo DS er et meget lovende produkt, og vi må innrømme at det ser enda kulere ut enn det vi hadde trodd på forhånd. Nintendo DS (maskinen skal faktisk lanseres under et nytt navn, som ikke er annonsert ennå) slippes i Japan og USA til høsten, mens oss europeere må dessverre vente til første kvartal 2005.

Til toppen