BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nintendo-sjefen er død

Satoru Iwata ble 55 år gammel.

Satoru Iwata og Wii U-kontrolleren.
Satoru Iwata og Wii U-kontrolleren. Bilde: Nintendo
13. juli 2015 - 08:20

Sjefen for det legendariske spillselskapet Nintendo, Satoru Iwata, er død av kreft, 55 år gammel. 

Iwata har ledet selskapet siden 2002, da han ble den første toppsjefen hos Nintendo som ikke var en del av Yamauchi-familien. 

Lang karriere

Han hadde vært involvert i utviklingen av flere Nintendo-spill mens han jobbet hos studioet HAL Laboratory på 90-tallet, og fikk sin første lederrolle hos selskapet i år 2000. 

Hans periode som sjef for Nintendo har vært preget av noen massive oppturer, samt et par nedturer. GameCube-konsollen, som ble lansert i 2002, ble ingen stor suksess, men Nintendo DS og Nintendo Wii ble selskapets bestselgende maskiner i sine kategorier. 

Nintendos nyeste håndholdte konsoll, 3DS, ble også populær, mens oppfølgeren til Wii, kalt Wii U, har solgt dårlig. 

Iwata har imidlertid vist vilje til å tilpasse selskapet dagens virkelighet, og har i det siste snakket om både mobile spill og en ny, hemmelig konsoll med kodenavn NX. Han var også selskapets veldig tydelige og populære ansikt utad, takket være sine jevnlige og humoristiske opptredener på Nintendos websendinger. 

Han har imidlertid slitt med helsen en stund, og var nødt til å avlyse sine turer til den store E3-messen de siste to årene. Han gjennomgikk en operasjon i 2014. Mye tydet imidlertid på at Iwata var i ferd med å bli friskere, og hans død kommer som en overraskelse. 

Det er foreløpig uavklart hvem som vil lede selskapet videre, foreløpig er det den legendariske spilldesigneren Shigeru Miyamoto og Genyo Takeda som har sjefsrollene hos Nintendo.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.