Nix mer Star Wars for Nix mer Star Wars for $1

Filmtjenesten Film88 lot deg se det siste Star Wars-eposet på Internett, for én dollar. Det gikk selvfølgelig ikke så lenge.

Nettstedet Film88.com ble opprettet i april, og der skulle de leie ut filmer over Internett, for visning på folks PC-er. For å unngå å bli satt fast av filmselskapene, prøvde de å basere selskapet i Iran, men forregnet seg på rettighetslovgivningen. For serverne som filmene lå på, var plassert i Nederland, og der var ikke nettstedet trygt for filmselskapenes juridiske beredskapstropp.

Les også:

Filmbransjens internasjonale avdeling Motion Picture Association, gikk til ISP-en i Nederland og ba dem skru av nettstedet, noe de sporenstreks gjorde.

Film88.com er nå nedlagt, etter å ha latt folk streame filmer som Star Wars til egne PC-er. For å få seerrettigheter til Star Wars - Klonene angriper, måtte du betale én dollar, eller cirka åtte kroner, og da fikk du mulighet til å se filmen de neste tre dagene, skriver News.com.

Samme prinsipp lå til grunn for tjenesten Movie88, som var basert i Taiwan. Denne ble stengt av MPA i februar.

MPA, som representerer de syv største filmselskapene i Hollywood, har sendt ut 40.000 brev til ISP-er hittil i år. Dette antyder en markant økning i denslags aktiviteter, for de sendte 50.000 i hele fjor..

Film88 hadde, ifølge ZDNet, planer om å la filmselskapene få opptil 30 prosent av inntektene, i håp om å få fortsette sin virksomhet med filmutleie over nettet. Det gikk altså ikke.

Movie88 hadde i sin tid flere hundre tusen brukere over hele verden, men filmbransjen, som generelt har vært livredd alt som smaker av digital distribusjon, valgte også denne gangen å vifte med copyrightloven.

Til toppen