TELEKOM

Nkom-direktør går av

Direktør Pål Wien Espen i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) har sagt opp sin stilling.

Direktør Pål Wien Espen i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet har sagt opp sin stilling.
Direktør Pål Wien Espen i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet har sagt opp sin stilling. Foto: Håvard Fossen
21. mars 2024 - 09:37

– Fratredelsen skjer etter feil håndtering av pendlerboligutgifter, melder Nasjonal kommunikasjonsmynsighet (Nkom) selv i en pressemelding.

Avdelingsdirektør John-Eivind Velure i Nkom går inn i rollen som fungerende direktør.

Nkom er en tilsyns- og forvaltningsmyndighet for tjenester innenfor post og elektronisk kommunikasjon i Norge.

Må betale tilbake nær 300.000

Pål Wien Espen har fått dekket sin pendlerbolig i Lillesand uten at det var avklart med departementet. Slike ordninger kan ikke etater tilby på egen hånd.

– Arbeidsbetingelser for toppledere i underliggende etater skal fastsettes av overordnet departement i henhold til statens lederlønnssystem, skriver Nkom nå.

Nå skal Pål Wien Espen betale tilbake utgiftene, som skal være på rundt 290.000 kroner. I tillegg går han av, etter å ha vært i jobben siden 2. november 2020. Han er utdannet jurist og kom til stillingen fra sikkerhetsselskapet Verisure, der han var juridisk direktør.

John-Eivind Velure tar igjen over rollen som fungerende direktør. <span>Foto: Nkom</span> <i>Foto: Nkom</i>
John-Eivind Velure tar igjen over rollen som fungerende direktør. Foto: Nkom Foto: Nkom

Nå tar Jon-Eivind Velure igjen over jobben han også fungerte i en periode før Espen ble ansatt. Rollen som Nkom-direktør er en åremålsstilling på seks år.

– Nkom har et stort og viktig samfunnsoppdrag med å legge til rette for en sikker og robust digital grunnmur med mobiltjenester og internett til alle i hele Norge. Jeg ser fram til å jobbe videre med Nkoms mange viktige oppgaver sammen med dyktige medarbeidere. Jeg vil også benytte anledningen til å takke Pål Wien Espen for innsatsen han har lagt ned for Nkom, sier Velure.

Flere ledere har sluttet

Tidligere denne uken ble det klart at også to av Nkoms mest profilerte avdelingsdirektører har sagt opp sine stillinger.

Lederen for sikkerhetsavdelingen, Elise Lindeberg, skal etter 16 år i Nkom overta som administrerende direktør i det nye datasenterselskapet Skygard i Oslo.

Camilla Broch Pedersen forlater jobben som seksjonssjef for nett og tjenester etter seks år i Nkom.

– Tar det fulle ansvaret

Digi har tatt kontakt med Nkom, men ikke fått svar på våre spørsmål.

Til VG sier Espen at han tar det fulle ansvaret for feil og vurderinger som er gjort.

– Det jeg har å si nå er at dekning av mine boutgifter i Lillesand, som pendler fra Oslo, ble saksbehandlet administrativt med ekstern bistand  i Nkom uten at jeg var involvert. Det var feil, dette var et forhold som skulle vært avklart mellom departement som arbeidsgiver og meg, og ingen andre, sier Pål Wien Espen i en SMS til VG.

Tung: – Skulle vært avklart med departementet

Digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung (Ap) bekrefter over for NTB at dekking av pendlerboligutgifter skulle vært avklart med departementet.

– Forholdet ryddes nå opp i når Pål Wien Espen sier opp sin stilling og tilbakebetaler utgiftene. Det synes jeg er en riktig vurdering og jeg tar hans oppsigelse til etterretning, sier hun til nyhetsbyrået.

Hun ønsker også fungerende direktør Velure lykke til med arbeidet.

Varog Kervarec er tidligere journalist i Inside Telecom, som nå heter Digi Telekom. Han er uavhengig rådgiver og skriver her om arbeidsfordeling mellom medier og telebransjens vaktbikkje, Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).
Les også

Nkom så og vant

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.