Nocom klar for børs

4. januar noteres Nocom AB på den såkalte O-lista i Stockholm.

Etter mye om og men er det omsider fastsatt en dato for Nocom ABs børsnotering. Hovedeier og administrerende direktør Anders Jonsson har gjentatte ganger snakket om en forestående notering, men så langt er det er blitt med praten.

Etter at fusjonsforhandlingene med Merkantildata brøt sammen i desember i fjor, hovedsaklig fordi Nocom ikke kunne si seg fornøyd med prisen (se peker til relatert artikkel i margen til høyre), har planene om børsnotering skutt ny fart.

Nå er noteringsdatoen satt til 4. januar, skriver Computer Sweden.

digi.no skrev for to måneder siden at Uppsala-selskapet Nocoms børsnotering var like om hjørnet. Selskapet ble etablert som kompetanse- og kommunikasjonsbedrift i 1985. Det vesentlige kundegrunnlaget er store og mellomstore bedrifter. I 1994 ble det Netscapes første internasjonale distributør.

Halvårsrapporten fram til 30. juni i år viser en omsetningsnedgang i forhold til første halvår 1997, fra 88,5 millioner til 75,4 millioner svenske kroner (SEK). I samme periode ble resultatet forbedret fra et tap på SEK 12,6 millioner til en gevinst på SEK 2,5 millioner. Tallet på ansatte ble redusert fra 135 til 131.

- Kapitaliseringen som en børsintroduksjon vil medføre, kan tenkes brukt til ytterligere ekspansjon og kanskje oppkjøp, uttalte administrerende direktør Trygve Solem i Nocom Norge til digi.no i september i år.

I Norge kan dette bety at Nocom kan etablere avdelinger utenfor Oslo-området.

Til toppen