Nocom og Sun Norge forbereder "AOL-samtaler"

I kjølvannet av avtalen mellom Netscape, AOL og Sun, bekrefter både Nocom og Sun Norge at de vil ta kontakt med hverandre.

- Vi stiller oss veldig positive til at Netscape overtas av America Online (AOL) og til avtalen som AOL har gjort med Sun, sier salgsdirektør Thomas Hagelid i Netscapes hovedkanal i Norge, Nocom.

- Avtalene innebærer at Netscapes nettsted Netcenter går over til AOL mens hoveddelen av Netscape holdes intakt til å videreutvikle SuitSpot i sitt vante miljø, i samarbeid med Sun. Særlig for de mange av Netscapes kunder som også er Sun-kunder, er dette en kanon-melding, mener Hagelid.

Han ser umiddelbart for seg hvordan det sentrale samarbeidet kan utfylles av et lokalt samarbeid mellom Nocom og Sun i Norge.

- Vi har ikke snakket sammen ennå, men vi kommer til å ta kontakt. Vi er spesielt spent på hvordan kanalbiten vil bli ordnet.

Nocom står for 95 prosent av Netscape-salget i Skandinavia. Avtalen mellom AOL og Sun forutsetter at også Sun blir en kanal for tjenerløsninger fra Netscape.

Per Iversen leder Suns avdeling i Norge og bekrefter at også de ønsker kontakt med Nocom:

- Noen øyeblikkelig endring i det vi gjør lokalt ser jeg ikke. Vi arbeider med å sette oss inn i alt avtalen innebærer, og vil avklare det for oss selv i løpet av de nærmeste ukene. Vi kommer helt sikkert til å diskutere med Nocom, sier Iversen.

Til toppen