Noe for damene...

Som gammel web-jente burde jeg sikkert vært glad for stiftelsen av WebGrrls i Norge. Det er jeg ærlig talt ikke, i hvert fall ikke udelt, skriver HjemmeNetts Nina Furu som anbefaler Chickclick for god jentehumor.

"

Som digi.no kunngjorde før påske, skal den norske avdelingen av WebGrrls stiftes i disse dager. Som gammel web-jente burde jeg sikkert bare være glad for dette og andre initiativ som tar sikte på å rekruttere og støtte jenter i vår mannsdominerte bransje. Det er jeg ærlig talt ikke, i hvert fall ikke udelt

I yrkeslivet synes jeg nemlig egentlig at det bare er én ting som teller: Å få rett person i rett jobb. I vår bransje krever dette et tilfang av folk med interesse for webmediet, forståelse for IT og evne til stadig fornyelse og innovasjon. Disse egenskapene har med individ og ikke kjønn å gjøre, etter min mening. Om personens formeringsorganer går innover eller utover er ikke mer relevant enn hvilken farge vedkommende har på sokkene.

Og slik bør det faktisk være!

Enten jeg velger å jobbe som web-redaktør eller som dagmamma, så forventer jeg å bli bedømt utfra det arbeidet jeg gjør. Ikke utfra om jeg er kvinne eller mann.

Når dette er sagt, så skal vi selvfølgelig ikke stikke under en stol at det finnes forskjeller mellom kjønnene, på web som i alle andre sammenhenger. Kvinner bruker web'en annerledes enn menn. Vi er interessert i andre typer stoff, og vi ønsker det presentert på en annen måte.

Sånn er det bare.

Så dagens anbefaling er den beste oversikts-siten jeg har funnet med stoff for oss damer, jenter, babes og web-redaktører: Chickclick. Er du jente så finner du garantert noe å more deg over her, enten du interesserer deg for moter, jente-rock, matlaging eller ekstremsport.

Chickclick er rett og slett en nettside som feirer mangfoldet i kvinnerollen, både den mer tradisjonelle og de mange alternative. Og passende nok er det lite som er konsekvent og sammenhengende på Chickclick. Derimot varierer sidene vilt, fra det ufarlig husmoderlige til det militant lesbiske.

Det liker jeg veldig godt. For sånn jeg ser det er det nettopp dette som er sann likestilling: Å kunne treffe egne valg, basert på individualitet og ikke kjønn.

"

Til toppen