Nok et skritt nærmere universelle DVD-brennere

Tre nye DVD-brennere lover å gjøre slutt på mange av problemene forbrukerne har hatt med DVD-brennere. Nå skal platene kunne spilles på enda flere spillere

Hewlett-Packard lanserer nå to DVD-brennere som skal gjøre slutt på en av hovedproblemene med denne teknologien, nemlig kompatibilitetstrøbbel. De to ferske modellene dvd200i og dvd200e støtter DVD+RW og DVD+R, og det siste er sentralt i forhold til brukervennligheten og kompatibiliteten med andre spillere.

Samtidig annonserer Memorex at de skal vise frem en tilsvarende DVD+RW/DVD+R-brenner på CeBit.
Kompatibilitet, eller mangelen på sådan, er et av de viktigste problemene DVD-brennerprodusentene står overfor. Eller riktigere: Det er et av de største problemene forbrukerne står overfor. For noen DVD-brennere egner seg kun til å sikkerhetskopiere data, mens andre igjen er laget for å brenne filmer som kan ses på DVD-spilleren i stua.


I tillegg er det en hel rekke spørsmål omkring kompatibilitet med forskjellige DVD-ROM-spillere som sitter i PC-er. Støtte for DVD+R er slik sett en god nyhet, da dette formatet går godt overens med mange flere DVD-ROM-spillere enn det DVD+RW gjør, skriver News.com.

Hewlett-Packards nye brennere skal være kompatible med CD-RW og CD-R plater, som er de formatene forbrukerne har blitt vant til. DVD-plater holder opp til 4,75 GB data, eller omtrent sju ganger så mye som en CD-plate.

DVD-platene i HPs brennere kan redigeres direkte, så en slipper å gjøre alt på harddisken, skriver Infoworld. Ifølge News.com skal HP sende med et programvareverktøy som lar brukerne endre instillinger på brenneren for å oppnå kompatibilitet med flere spillere.

Analyseselskapet IDC mener salget av DVD-brennere vil vokse fra 3,9 millioner enheter i år til 35 millioner i 2005.

Til toppen