Nokia 6210 kjapptest

Nokia lover mye med sin nye WAP-telefon. 6210 er en proff arbeidshest, med god funksjonalitet.

Nokia lover mye med sin nye WAP-telefon. 6210 er en proff arbeidshest, med god funksjonalitet.

Nokia 6210 er selskapets nye arbeidshest for proffmarkedet. Den er godt egnet for den som trenger en lett og kraftig telefon med mye funksjonalitet og litt mindre design enn andre av selskapets telefoner på markedet har.

Menysystemet er hentet fra 7110, og også denne telefonen kan lagre 1000 navn, 500 visittkort, og opp til 150 SMS-meldinger. Displayet er større enn på forgjengeren 6110 men mindre enn på 7110, men likevel er det ganske behagelig å lese lange tekstbiter på WAP.

Den har også et fleksibelt huskelappsystem for den som ønsker å organisere livet sitt uten å investere i en lommedatamaskin.

Det store salgspunktet med telefonen er den kjappe dataoverføringen via HSCSD (High Speed Circuit Switched Data). Desverre er det bare Telenor som støtter dette av norske mobiloperatører, for Netcom har valgt å gå rett på GPRS. digitoday har derfor ikke fått testet dette ennå, men kommer tilbake med en grundigere test av disse funksjonalitetene.
Les:
Nokia lanserer en slags bredbåndsmobil

Man kan selvfølgelig surfe på nettet med den nå også, enten via WAP eller som linje tilkoblet en bærbar PC. Datakablene fra 71** og 61** passer ikke, så man må kjøpe ny hvis man ikke liker infrarød overføring.

Telefonen er svært behagelig å jobbe med i forhold til det en telefon er beregnet å gjøre; - å telefonere.

God lydkvalitet, passe størrelse og god passform både i hånd og lomme, gjør oppgraderingen fra forgjenger 6110 til en god idé. Og det at den er antenneløs er kanskje det største plusset for den som liker å stappe telefonen i diverse lommer.
Telefonen har ikke 'gummierte' knapper som sin forgjenger, og knappene oppleves som lette å jobbe med. Scrolleknappen er noe mer følsom enn på tidligere modeller, og fungerer utmerket.

Standardbatteriet gir telefonen 2,5-4,5 timers taletid og opp til 260 timer, nesten elleve dager, standby. Dette avhenger av nettverk og SIM-kort,

Den er nesten 19 millimeter tykk med standardbatteriet, og veier 114 gram, og kommer i tre forskjellige farger. Alle ganske elegante og nedtonede for proffmarkedet.

Til toppen