Nokia blir lavprismerke

Navnet forsvinner ikke helt.

Nokia blir lavprismerke
Slik skal Microsofts Lumia-telefoner brandes i tiden fremover. Bilde: Microsoft

Forrige uke ble det endelig helt bekreftet at Nokia-brandet vil forsvinne fra Microsofts smarttelefoner til fordel for Microsoft Lumia. Samtidig skal alle Nokias sosiale medier og andre kanaler gjennomgå en navneendring i tiden fremover.

På den offisielle Nokia-siden går selskapet litt dypere i detaljene når det gjelder prosessen.

Det er klart at visse endringer har allerede blitt gjort, som brandingen av mobilapplikasjoner, der det skal tydeliggjøres at disse kommer fra Microsoft.

Tuula Rytilä, som er visesjef for markedsføring av Microsoft-telefonene, sier at man kan forvente seg den første smartmobilen under Microsoft Lumia-navnet snart, men hun vil selvsagt ikke avsløre for mye om denne. Det loves at Lumia-telefonene vil brukes til å vise Microsofts egne tjenester i best mulig lys.

Lumia skal nå også være en integrert del av Microsofts produkt-avdeling, sammen med Xbox, Surface og Windows.

Eksisterende og nylanserte smartmobiler som fortsatt bruker Nokia Lumia-logoen vil selvsagt støttes fremover, inkludert nye Lumia 830 og Lumia 730/735.

Rimelige «featurephones» som Nokia 130 vil fortsatt bruke Nokia-navnet.
Rimelige «featurephones» som Nokia 130 vil fortsatt bruke Nokia-navnet. Bilde: Nokia

Og til slutt - Nokia-navnet forsvinner altså ikke helt, da det fremdeles vil brukes for enklere og rimeligere telefoner. Microsoft har lisensert Nokia-navnet for disse, og Nokia 130 er en av modellene det trekkes frem som et eksempel.

    Les også: