Abonner
BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nokia-eiere lures fortsatt

Har du Nokia? Gå på "Innstillinger", "sikkerhetskontroll", slå på brukergruppe og sett gruppenummer til "666" - så får du gratis SMS. Liksom.

En eldgammel SMS-luremelding sirkulerer fortsatt fra telefon til telefon, og folk lar seg tilsynelatende lure, selv om tullet er mer enn ett år gammelt.

En SMS fra en bekjent lovte nylig at Nokia-brukere kan få gratis SMS ved å sette brukergruppe til "666", en oppskrift som forøvrig ligger på en rekke leke-phreakeres nettsider, og forteller en hel del om deres seriøsitet.

- Dette er en gammel kjenning - som det ikke er noe hold i. Vi var borti denne historien for cirka halvannet år siden, og da testet vi (for sikkerhets skyld) metoden, og konkluderte som vi trodde, med at det bare var tull. Vi har også (for sikkerhets skyld, igjen) testet metoden nå da den dukket opp igjen, og det er fortsatt ikke hold i historien, skriver assisterende informasjonssjef Esben Tuman Johnsen i en e-post til digi.no.

Les også:

SMS-flørt er dyr telejuks
EU sier nei til SMS-spam
Mobilbrukere klager på SMS-spam
SMS mot demokratisk apati
Sex-tomten utestengt fra SMS

- Denne typen historier dukker opp fra tid til annen, men vi har tilgode å se noen som er sanne. Det gikk jo en tilsvarende sak med Ericsson-telefoner for en fire-fem år siden som også bare var sprøyt. Grunnen til at de ikke fungerer, er at vi har et høyt sikkerhetsnivå i GSM-nettene våre. Dette har vi både for å beskytte oss selv for svindelforsøk, men også for at kundene våre ikke skal bli svindlet.


- All fakturering og registrering av mobiltrafikk skjer sentralt i nettene våre, og har ingenting med selve telefonapparatet å gjøre. Derfor var det for eksempel ikke gratis å ringe, selv om man klarte å "fryse" tellerverket på Ericsson-telefonene for noen år siden. Av samme grunn blir man fakturert for tekstmeldinger fra en Nokia, selv om man definerer en bestemt lukket brukergruppe.

De eneste som kan bli lurt av slike historier, er mobilbrukerne selv. Vår oppfordring er derfor å aldri stole på slike kjedemeldinger.