Nokia ett steg unna søppelstatus

Ratingbyrå nedgraderer gjelden.

Nokia ett steg unna søppelstatus
Stephen Elop, Nokias toppsjef, viste stolt frem selskapets nyeste kameratelefon på en stor mobilmesse i Barcelona denne uken. Men investorene hadde ikke like god grunn til å trekke på smilebåndet. Bilde: Gustau Nacarino/Reuters/SCANPIX

Det har ikke vært noen god uke for Nokia. I forkant av Mobile World Congress forventet markedet positive nyheter og produktlanseringer som kunne gi håp om at selskapet ville bryte ut av den negative trenden.

Men aksjekursen har falt nærere fire prosent den siste uken, og investorene lot seg ikke begeistre av at selskapet lanserte markedets råeste kameratelefon.

Fredag måtte selskapet også konstatere at kredittratingbyrået Standard & Poor’s bestemte seg for å nedgradere selskapets langsiktige gjeld til den laveste graden før «junk» status.

Dette er et viktig vannskille ettersom flere institusjonelle investorer ikke har anledning til å ha denne type gjeldspapirer i sin verdipapirportefølje. Konsekvensen er at det koster mer for selskapet å hente lånekapital på verdensmarkedet. Og ytterligere nedgraderinger kan bli aktuelt dersom Nokias resultater fortsetter å falle. Rapporten fra Standard & Poor’s kan du lese her (krever registrering).

Det er ifølge Bloomberg News fjerde gang på ett år selskapets gjeld blir nedgradert av Standard & Poor`s ettersom selskapets resultater har falt betydelig.

Selskapet hadde tidligere en helt ledende posisjon som verdens fremste mobiltelefonprodusent. Men etter at Apples iPhone kom inn i markedet sammen med Googles Andrioid-baserte telefoner, har det finske selskapet slitt voldsomt med å holde fotfestet.

Nokia har som kjent satt sin lit til at Microsoft vil bli en suksess på smarttelefoner, men så langt har ikke Windows klart å skaffe seg et skikkelig fotfeste i markedet.

    Les også:

Les mer om: