JUSS OG SAMFUNN

Nokia kan miste set-top markedet

Nokia har så langt vært eneleverandør på set-top bokser for det bakkebaserte digital TV-nettet. Nå har imidlertid samarbeidspartneren Boxer inngått avtale med konkurrenten Sagem, og Nokia står i fare for å bli skviset ut.

Hilde Nyman
3. feb. 2000 - 13:30

Nokia har til nå samarbeidet med selskapet Boxer som driver utleie av set-top bokser for det bakkebaserte digitale TV-nettet. Nå har Boxer innledet samarbeid med den franske aktøren Sagem om en set-top boks som kan sende og motta e-post. Det skriver den svenske avisen Dagens IT.

Sagem leverer fra før av set-top bokser til Telias digitale kabelnett, og i april skal selskapet lansere sitt produkt som blir konkurrerende til Nokias boks.

Boxer og Sagem har også innledet et samarbeid om å utvikle en portal for det bakkebaserte nettet. Portalen vil i prinsippet ligne på en internettportal.

Nokias boks leies i dag ut for 99 kroner i måneden, mens Sagems boks vil koste rundt ti kroner mer. For denne tieren vil kunden gjennom Sagems portal få tilgang til e-post, en TV-guide og ulike e-handelstjenester.

Nokia har en avtale om levering av 10.000 nye bokser i mars, men etter den tid er det usikkert hvordan det blir med ordrebestillinger for den finske produsenten. Ifølge artikkelen i Dagens IT har Boxer ennå ikke bestemt seg om de skal operere med både Sagem og Nokia som leverandører eller kun en av dem.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.