Nokia-mobil inn på topplisten

Windows Phone-modell blant de fem mest solgte hos NetCom.

Nokias Lumia 800-mobil solgte godt hos NetCom i februar. Men hvor lenge vil det vare?
Nokias Lumia 800-mobil solgte godt hos NetCom i februar. Men hvor lenge vil det vare? (Bilde: Nokia)

Windows Phone-modell blant de fem mest solgte hos NetCom.

NetCom kom i dag med en oversikt over de ti smartmobilene som har solgt best gjennom selskapets salgskanaler i februar i år. Det har vært en viss spenning knyttet til akkurat disse tallene, siden Nokia lanserte selskapets første Windows Phone-mobiler den 1. februar. I ettertid har selskapet kjørt massive annonsekampanjer og plassert ut stands på sentrale steder i alle fall i Oslo.

Kampanjen har garantert gitt resultater, for Lumia 800-modellen er etter det vi kan erindre den første Windows Phone-mobilen som har greid å oppnå en plassering blant de ti mest solgte smartmobilene hos NetCom. Mobilen havnet i februar på fjerde plass, bak iPhone 4S, Galaxy S2 og iPhone 4.

Ifølge NetComs tall, som ikke nødvendigvis er representative for det totale salget av smartmobiler i Norge, oppnådde Windows Phone en markedsandel på 8 prosent i februar. Andelen for Android var 49 prosent, mens 43 prosent av smartmobilene ble levert av Apple. Det sistnevnte er fortsatt skyhøyt over Apples globale markedsandel, som var på 23,8 prosent i fjerde kvartal i fjor, ifølge Gartner.

– Den nylanserte Nokia Lumia 800 med Windows Phone tar markedsandeler fra både iOS og Android. Vi ser en økende etterspørsel etter telefoner med Windows Phone, både i privat og bedriftsmarkedet, og forventer ytterligere vekst for disse telefonene utover året, sier Kristian Renaas, salgsdirektør i NetCom, i en pressemelding.

– Det ser ut til at terskelen for å prøve nye smarttelefoner med nye operativsystemer er lavere nå enn tidligere. Android skal ha mye av æren for dette, sammen med et økt tilbud av apper på operativsystemene som konkurrerer med iOS, og et bredere smarttelefontilbud i både lavere og høyere prisklasser, sier Renaas.

Om Renaas og NetCom får rett i ytterligere vekst i salget av Windows Phone-baserte mobiler, avhenger av om salget i februar bare er et blaff som skyldes markedsføringskampanjen, eller om det faktisk har vært nok til å gi plattformen et visst fotfeste her til lands. Det får vi først vite i månedene som kommer, når den utvilsomt kostbare kampanjen stilner av.

Listen nedenfor viser de mest solgte smartmobilene i NetCom salgskanal. Plasseringen i januar er gjengitt i parentes.

  1. (1) Apple iPhone 4S
  2. (2) Samsung Galaxy S II
  3. (3) Apple iPhone 4
  4. (-) Nokia Lumia 800
  5. (9) Sony Ericsson ARC S
  6. (8) Samsung Galaxy 5
  7. (-) Sony Ericsson Experia Mini Pro
  8. (-) Samsung Galaxy Xcover
  9. (6) ZTE Blade
  10. (7) Sony Ericsson Active

    Les også:

Til toppen