Nokia-sjef bekrefter planer om mobil-comeback

Handler ikke bare om å bruke Nokia-logoen på andres enheter.

Nokia-sjef bekrefter planer om mobil-comeback
Nokia-smartmobiler skal igjen komme på markedet, men basert på en helt annen strategi enn tidligere. På bildet vises Nokia N9, som var basert på MeeGo-plattformen. Bilde: Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

I henhold til salgsavtalen med Microsoft er 2016 året Nokia igjen kan tilby smartmobiler, og stadig mer tyder på at det vil skje. Men sannsynligvis ikke allerede i år.

I intervjuer med blant annet Recode og TechCrunch sier Nokia-sjef Rajeev Suri at selskapet definitivt jobber videre med denne strategien.

– Vi nærmest skylder oss selv å eksperimentere på forbrukerområdet, sier Suri til Recode. Han gjentar tidligere uttalelser om at selskapet ser etter en partner som kan ta seg av både produksjon og salg, men samtidig at dette ikke bare innebærer at selskapet setter sin logo på noen andres produkt.

Design og kvalitet

Selv forretningsmodellen innebærer at Nokia lisensierer ut varemerket sitt, ønsker selskapet også å designe de aktuelle enhetene og sikre at partneren etterlever Nokias standarder.

CONNECTING CARS: Indiskfødte Rajeev Suri overtok som toppsjef i Nokia fra 1. mai etter å ha jobbet i selskapet siden 1995.
Indiskfødte Rajeev Suri overtok som toppsjef i Nokia fra 1. mai 2014 etter å ha jobbet i selskapet siden 1995. Bilde: Nokia
 

Til TechCrunch sier Suri at Nokia-varemerket fortsatt er svært anerkjent i store markeder, og at selskapet sikter mot den øvre delen av markedet for å konkurrere mot Apple iPhone og de ulike Android-baserte toppmodellene.

Så langt har ikke Nokia funnet den rette partneren. Men Suri mener at det ikke er noen grunn til å forhaste seg.

– Det kan skje i 2016, eller det kan skje i 2017, sier han til TechCrunch.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.