Nokia sperres av tekstmeldinger

Visse typer tekstmeldinger blokkerer flere av Nokias mobiltelefonmodeller. Det var Web2wap.no som oppdaget hvordan telefonene reagerte, men Nokia ville først ikke snakke med bedriften.

Ved en tilfeldighet oppdaget programmererne i Web2wap.no at ved å sende en spesiell type tekstmelding til Nokia-terminaler, ble telefonene sperret. Resultatet ble at ingen av knappene fungerte, og for å slå av telefonen måtte batteriet fjernes.

- Mobiltelefoner som har mottatt en slik tekstmelding har en tendens til å falle ut oftere, sier administrerende direktør i Web2wap, Bjørn G. Viksund. Han hadde helst sett at saken ikke var kommet andre for øret, og understreker nå at informasjonen ikke skal komme uvedkommende i hende.

Saken som både omtales av Dagens Næringsliv og Finansavisen onsdag kan være det første vellykkede virusangrep på en mobiltelefon så langt.

Men Nokia tok ikke selskapets henvendelse om saken alvorlig til å begynne med, og det var først etter at andre medier hadde omtalt saken at det ble reagert i Nokia. Nå skal folk fra Nokia være på vei til selskapets lokaler i Haugesund for å se nærmere på fenomenet.

Nokias informasjonssjef for Skandinavia, Thomas Jönsson, sier til Dagens Næringsliv at det er klart selskapet må se nærmere på denne saken.

Web2wap.no er et nystartet selskap som lager applikasjoner for Internett via mobiltelefonen.

Til toppen