Nokia tapte 587 milliarder kroner

Aksjekursen i den finske mobilgiganten Nokia falt 25 prosent på Wall Street torsdag. Dette skjedde etter at selskapet advarte mot høye forventninger til resultatet i tredjekvartal.

Det er ikke lett å være Nokia som har noen av verdens mest kravstore meglerøyne rettet mot seg. Tross vekst i salg og overskudd på over 60 prosent fikk selskapet hard medfart av markedet torsdag, i hovedsak som føge av at forventningene til selskapets resultat er høyere enn estimatene som legges fram. Når Nokia så følger estimatene er dette dårlig nytt. Da hjelper det ikke at Nokia faktisk øker markedsandelen i det globale mobilmarkedet.

For på toppen kommer en profit warning som Nokia lurte inn i kvartalsresultatet om at tredje kvartal ikke ville gi den tradisjonelle Nokia-veksten.

Nokia mistet en fjerdedel av sin børsverdi på Nasdaq, eller nærmere 65 milliarder dollar (570 milliarder kroner) i løpet av torsdagen og sluttet på en verdi på 193 milliarder dollar, eller nærmere 1700 milliarder kroner.

Ifølge Dagens Industri var Nokias børsfall det største fallet i Stockholmsbørsens historie, der børsverdien falt med 475 milliarder kroner før børsen stengte.

Nokias fall har også trukket med seg konkurrenter som Ericsson og Motorola.

Til toppen