BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nokia: Vi utelukker ikke nye mobiler

– Det er komplisert.

Nokia fokuserer på nettverksteknologier i dag, men vil mest sannsynlig designe mobiler som noen andre kan produsere og selge. Det er uansett lenge til.
Nokia fokuserer på nettverksteknologier i dag, men vil mest sannsynlig designe mobiler som noen andre kan produsere og selge. Det er uansett lenge til. Bilde: Thomas Marynowski
14. juli 2015 - 12:52

Spekulasjoner om at finske Nokia vil vende tilbake til å produsere mobiltelefoner dukker opp med jevne mellomrom, og er kanskje mer aktuelle enn noensinne nå som Microsoft kutter drastisk ned på sin mobilsatsning, som de i sin tid kjøpte fra nettopp Nokia.

I går la selskapets talsmann Robert Morlino ut et innlegg der han klargjør for situasjonen hos selskapet for tiden.

Les også: Nokia avviser mobil-comeback.

Han minner om at Nokia var i 14 år den største mobilprodusenten i verden, og at brandet er den dag i dag respektert og husket av millioner verden over.

Som de fleste vet solgte Nokia sin avdeling for enheter og tjenester til Microsoft i april 2014. Det vil si at Microsoft overtok all den enorme kapasiteten for produksjon, markedsføring og distribusjon som Nokia hadde. Dette er elementer man trenger for å være i mobilbransjen, og Nokia har ikke disse lenger.

Nokia i dag er fokusert på den tilkoblede verden, skriver Morlino, dette gjennom nettverksinfrastruktur, lokasjon- og karttjenester samt teknologiutvikling og lisensiering.

Vil tilbake

Målet er å bringe selskapets ikoniske design og innovasjon tilbake til mobilbransjen, men på en helt annen måte enn tidligere. Dette vil skje gjennom lisensiering av teknologier til andre produsenter.

Det vil si at Nokia vil finne en partner som kan ta seg av produksjon, salg, markedsføring og kundestøtte, og først da vil de vurdere å vende tilbake til mobilbransjen.

Les mer: Men Nokia var ikke død.

Selskapet har allerede foretatt et slikt eksperiment med sitt N1-nettbrett som kjører Android. Nettbrettet ble blant annet populært i Kina.

Nokia vil videre se etter en kompetent partner som kan ta seg av produksjon og distribusjon av mobiltelefoner, og jobbe tett sammen med selskapet for å levere et glimrende produkt.

Uansett vil ingen se resultatene av et potensielt samarbeid før fjerde kvartal 2016 – dette er avtalen med Microsoft, og Nokia kan ikke ha navnet sitt på mobiltelefoner før den tid. Nettbrett omfattes ikke av avtalen.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.