Nokias flaggskip klar til lansering

Nå er Nokias sjefsmodell på vei ut i butikkene. Fargeskjerm, HSCSD kjapp-surfing, full kalender og proff-funksjoner skal gjøre opp for aksjenedturen i forrige uke.

Nå er Nokias sjefsmodell på vei ut i butikkene. Fargeskjerm, HSCSD kjapp-surfing, full kalender og proff-funksjoner skal gjøre opp for aksjenedturen i forrige uke.

Nokia sendte sjokkbølger gjennom markedet i forrige uke, da aksjekursen gikk på trynet etter begredelige tall fra finnene.

Kanskje håper selskapet nå å trekke oppmerksomheten bort fra dette med gla´-nyheten om at profftelefonen 9210 Communicator er på vei ut i butikkene. Allerede neste uke skal burken være i butikkene, ifølge en pressemelding.

digitoday fikk leke med en tidlig utgave av telefonen for flere måneder siden, og kan skrive under på at fargeskjerm, "mykere" design, Java-støtte, Powerpoint-leser, full synkronisering til PC, HTML-nettleser og proffapplikasjoner for bedriftsmarkedet lover godt. Vi kommer tilbake med en grundigere test av telefonen.

9210 støtter en rekke jobbappliaksjoner, og inneholder proffutstyr som kalender, e-postprogram, fax i tillegg til at du kan snakke i den. Tobånds-telefonen har også HSCSD-funksjonalitet, som gjør at du kan surfe endel kjappere om du har Telenor Nomade-abonnement.


Brukeren kan tilpasse sin egen telefon ved å laste ned og installere diverse applikasjoner, og det skal være mulig å koble telefonen opp mot både Windows, UNIC, Linux og AS/400-maskiner ved hjelp av slik tredjepartsprogramvare.

Selskapet legger spesielt vekt på at 9210 skal fungere som mobilt kontor og underholdningsboks, da både proffer og spillnerder skal få litt av hvert å leke med.
Til toppen