FORBRUKERTEKNOLOGI

Nokias nye mobil har fem kameraer på baksiden

2. jan. 2019 - 07:14

Etter at det engang store Nokia-navnet gjenoppstod gjennom en lisensieringsavtale med finske HMD Global, med deler av det opprinnelige Nokia-teamet ombord, har vi fått en del spennende modeller fra den kanten. Nå har en ny fiffig Nokia-mobil lekket.

Blant andre nettstedet 9to5google kan opplyse at den kjente lekkasje-makeren Evan Blass nylig la ut en Twitter-melding med bilde av det som skal være Nokia 9 PureView. 

Fem kameraer på baksiden

Samtidig la nettstedet MySmartPrice ut det som skal være en promovideo av telefonen. Det har for øvrig også dukket opp flere lekkasjer av mobilen tidligere, så selv om mobilen ennå ikke er offisielt bekreftet begynner vi nå å få et rimelig godt bilde av hva som venter.

Det spesielle med Nokia 9 PureView, som man kan se av bildene og videoen, er altså først og fremst at den tilsynelatende kommer med fem kameraer på baksiden.

Disse kameraene skal sette mobilen i stand til å ta fem bilder samtidig, og ifølge promovideoen skal løsningen sørge for å ta inn 10 ganger mer lys enn med vanlige kameraløsninger. Det gjør det også mulig å refokusere bilder etter at man har tatt bildet.

Ellers byr telefonen visstnok på en 5,99-tommers skjerm med 2K-oppløsning og HDR10-støtte, og under panseret skal det også befinne seg en Snapdragon 845-brikke, 6 GB minne og 128 GB med lagringsplass.

Android One

Etter promovideoen å dømme får mobilen også fingeravtrykkleser innebygget i selve skjermen, noe vi ikke tidligere har sett på en Nokia-mobil.

Nokia 9 PureView er videre, i likhet med flere andre Nokia-modeller, en Android One-mobil. Android One er en tekniske maskin- og programvarestandard etablert av Google for å gi brukere mer sikkerhet gjennom hyppigere oppdateringer og en mer konsistent brukeropplevelse.

Utseendemessig ligner mobilen ellers en del på toppmodellen Nokia 8 Sirocco, som ble lansert i begynnelsen av 2018, i alle fall på baksiden.

Opplysninger om pris og lansering foreligger altså ennå ikke. Både CES-messen i januar og MWC-messen i februar er nå imidlertid nært forestående, så det er godt mulig vi vil få en offisiell kunngjøring av mobilen på ett av disse arrangementene. 

Les også: Nå er Android 9 på vei ut til Samsungs topp­modeller. Samtidig har flere utrullings­planer dukket opp »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.