Nøkkelferdige IT-løsninger for store organisasjoner

Fujitsu Siemens lanserer nøkkelferdige IT-løsninger for store organisasjoner - dedikert til blant annet web, Exchange og SAP.

Satsingen på nøkkelferdige løsninger for store organisasjoner - store ansamlinger av webtjenere, feiltolerante klynger for Exchange og SAP, med mer - er motivert med utgangspunkt i Fujitsu Siemens strategi der mobilitet på brukersiden og støtte for forretningskritiske systemer på serversiden er hovedhensynene. - Mobilitet betyr ikke bare trådløs forbindelse fra PDA-er og bærbare PC-er, understreker salgsdirektør Lars Morten Andreassen.


- Det innebærer også løsninger der brukeren får tilgang til sitt personlige arbeidsmiljø selv om hun sitter ved en stasjonær PC langt vekk fra sitt faste kontor. Slike opplegg for brukerne forsterker kravet om at applikasjoner skal være tilgjengelige døgnet rundt. IT-tjenesten må stå for ytelse, skalerbarhet, pålitelig drift, sikkerhet og service.

For å samle alle disse positive egenskapene, og samtidig spare både tid og penger, mener Fujitsu Siemens det er påkrevet med nøkkelferdige løsninger av gjennomtestede komponenter.

- Jeg har selv lang erfaring fra IT-drift, sier Raymond Olaussen. - IT-avdelingen er gjerne opptatt av å samle det beste utstyret. Problemet er at det ikke er garantert at avansert utstyr fra ulike leverandører vil fungere godt sammen i et helhetlig system. Derfor har vi satt sammen noen ferdige løsninger med utstyr fra oss og fra andre leverandører. Når vi leverer disse, kan kunden være trygg på at alt er pretestet, og at løsningen vil fungere etter hensikten.

Dette er de ferdige løsningene Fujitsu Siemens tilbyr store kunder i Norge og andre land:

Webtjener farm
Dette er en utvidbar samling av opptil mange hundre webtjenere i en tre lags infrastruktur, med blant annet lastfordeling mellom tjenerne. Den kan i dag leveres for Windows, og for Linux fra mars. I tredje kvartal regner Fujitsu Siemens å ha klar en ferdig løsning for webtjener farm med tettpakkede "blade" tjenere. Det går 20 slike i en rackhylle med høyde 3 U. Fujitsu Siemens' tettpakkede servere vil lanseres på CeBIT i mars.

Exchange server med katastrofevern for opptil 3000 brukere
Denne finnes i ulike konfigurasjoner, der Fujitsu Siemens-utstyr kombineres med blant annet lagring fra EMC og svitsjer fra Brocade. Du velger konfigurasjon ut fra det katastrofevernet du trenger. Med maksimal feiltoleranse skal du slippe driftsstans selv om hele bygget brenner ned. De mest avanserte konfigurasjonene vil også tåle omfattende server- og lagringssvikt uten at maskineriet må bootes på nytt. Fordi alle komponenter er ferdig testet mot hverandre, vil installasjonen gå raskere, og tilby enklere, drift og kostnadsstyring, samt større stabilitet, enn om du skulle satt sammen alt på egen hånd, mener Olaussen.

Prime Cluster for mySAP.com
Dette er en egen klyngearkitektur for det store tyske forretningssystemet, med trelags arkitektur på systemsiden, og tilpasset tilgang til stasjonære og mobile klienter. Igjen er det flere alternativer for katastrofevernet, og oppetiden kan garanteres opptil 99,999 prosent.

easySAN
Dette er et lagringsnettverk samlet i én rack, med lagringsservere, svitsjer, disker og sikkerhetskopiering fra ulike leverandører. Den ferdige løsningen leveres i to varianter, en enklere "Entry", og en mer framskreden "Advanced". FSC viser til undersøkelser fra Gartner Group som tyder på at lønnsomheten til lagringsnett bør vurderes utfra hvor mange gigabytes en administrator kan håndtere. Med desentralisert lagring er tallet 200 gigabytes per administrator, og mannskapsutgiftene utgjør hele 66 prosent av de samlede utgiftene til lagringssystemet. Med et lagringsnett greier en administrator opptil 1900 gigabytes, og mannskapsutgiftene reduseres til 9 prosent av lagringsbudsjettet.

Exchange-serveren, SAP-klyngen og lagringsnettet vil kunne leveres fra mai.

Til toppen