NORDIC SEMICONDUCTOR

Nordic Semi-direktør hamstret aksjer etter svalestup på børsen

Den spente handelssituasjonen mellom USA og Kina får kunder til å sitte på gjerdet.

Nordic Semi varslet i går lavere omsetning i tiden som kommer.
Nordic Semi varslet i går lavere omsetning i tiden som kommer. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad, NTB scanpix
4. des. 2018 - 10:14

Nordic Semiconductor raste på børs etter et negativt resultatvarsel mandag. Ved stengetid lå aksjekursen på 30 kroner, ned 21,47 prosent.

Fallet barberte vekk hele oppgangen det siste året. Årsaken er bekymringer knyttet til den pågående handelskonflikten mellom USA og Kina.

Det norske brikkeselskapet med hovedkvarter i Trondheim venter en reduksjon i bestillingene som følge av den uklare situasjonen.

Anslaget på inntekter i andre halvår 2018 er senket fra tidligere 150-160 millioner dollar til nå 140 millioner dollar. Bluetooth-produkter ventes å falle fra tidligere vekstanslag på 20-25 prosent til en økning på mer beskjedne 5 til 7 prosent.

– Både distributørene våre og deres kunder avventer nå konsekvenser av handelsspenningene mellom USA og Kina, noe som påvirker salget vår i dette kvartalet, samt den forventede veksten fremover, sier konsernsjef Svenn-Tore Larsen i en børsmelding.

Sikret seg aksjer til lav pris

På lengre sikt venter de fortsatt sterk vekst drevet av globale trender, sier Larsen og viser til økende etterspørsel for IoT-enheter, samt produkter knyttet til helsesektoren og smarthjem.

Svein-Egil Nielsen som er teknologidirektør i Nordic Semi, sørget i går for å laste opp med 2.000 aksjer i egen bedrift.  Aksjene ble handlet til en snittkurs på 29,95 kroner.

Etter kjøpet eier Nielsen totalt 17.000 aksjer i selskapet, blir det opplyst i en egen melding på Oslo Børs.

Analytikere ser fortsatt en pen oppside i brikkeselskapet. Meglerhuset Pareto Securities har justert kursmålet ned fra 53 til 46 kroner, men opprettholder sin kjøpsanbefaling, melder Hegnar.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.