FORBRUKERTEKNOLOGI

Nordmenn er blant de første som får kjøpe Samsungs brettbare mobiltelefon

Så mye koster den.

Samsung Galaxy Fold kommer tidlig til Norge.
Samsung Galaxy Fold kommer tidlig til Norge. Foto: Samsung
11. apr. 2019 - 09:37

Etter at ryktemøllen allerede hadde spunnet en stund avduket Samsung omsider sin brettbare mobiltelefon i februar i år, og nå viser det seg at norske interessenter befinner seg i en heldig posisjon.

I en pressemelding opplyser Samsung at nordmenn blir blant de første som får anledning til å få tak i Galaxy Fold-telefonen.

21 000 kroner

Allerede fra 26. april kan norske kunder skrive seg på reservasjonslisten for produktet, og leveringen vil starte den 3. mai, som altså ikke er særlig lenge til.

Veiledende pris er på solide 21 000 kroner, så den brettbare moroa er på ingen måte billig.

Samsung Galaxy Fold har altså den uvanlige egenskapen at den kommer med en stor skjerm som kan foldes sammen på innsiden – samtidig som den har en «vanlig» skjerm på utsiden.

Telefonen byr på et helt nytt plaststoff som gir skjerm som er halvparten så tynn som på en vanlig mobil, og skjermen byr også på en spesiell hengselmekanisme med sammenkoblede tannhjul.

Med den spesielle skjermen byr mobilen naturlig nok også på ny app-funksjonalitet. Mobilen kan ifølge Samsung åpne opptil tre aktive apper samtidig uansett hva man driver med.

Samsung Galaxy Fold. <i>Foto:  Samsung</i>
Samsung Galaxy Fold. Foto:  Samsung

Massevis av minne

I tillegg har mobilen det Samsung kaller app-kontinuitet, som innebærer sømløse overganger mellom den ytre skjermen og den store, utbrettbare skjermen. Det betyr blant annet at appene automatisk vises på den skjermen man bytter til når mobilen åpnes og lukkes.

Når man tar eller redigerer bilder, eller bedriver andre typer aktiviteter mens mobilen er sammenfoldet kan man brette ut mobilen ut for å få bedre oversikt og større flate å jobbe på uten at dette byr på avbrudd.

Den store skjermen på innsiden er på 7,3-tommer, mens skjermen på utsiden måler 4,6 tommer.  Av øvrige spesifikasjoner finner vi den nye Snapdragon 855-brikken under panseret, sammen med saftige 12 GB minne og 512 GB lagringsplass.Batteriet er på 4380 mAh.

Ellers er kameraløsningen ganske heftig. Mobilen byr på hele tre kameraer på baksiden; et ultravidvinkel-kamera på 16 megapiksler, et vidvinkelkamera på 12 megapiksler og et teleobjektivkamera på 12 megapiksler. I fronten finner vi en dobbel løsning bestående av et vidvinkelkamera på 10 megapiksler og et dybdekamera på 8 megapiksler.

Les også: Samsung spår nedgang på 60 prosent »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.