RESULTATERFINANS

Nordmenn solgte seg billig til svensker

Eierene av Mogul, Win.hlp og Numerica Taskon kunne ha presset opp prisen de fikk for sine selskaper. Det innrømmer de svenske kjøperne, som selv er priset tre ganger høyere.

Einar Ryvarden
7. des. 1999 - 14:36

Det svenske Internett-selskapet Optosof har fått kjøpt de tre norske IT/Internett-selskapene Mogul, Win.hlp og Numerica Tascon for en svært hyggelig pris. For de fem selskapene Optosof kjøper, får de norske, svensk og finske eieren bare 560 millioner kroner i aksjer og kontanter.

For de 560 millioner kronene får Optosof 240 ansatte, det vil si en verdsettelse på 2,3 millioner kroner pr. ansatt. Nå er riktignok ikke Win.HLP og Numerica Taskon rene Internett-selskaper, men dette blir uansett billig. For i den senere tid har aksjekursene til norsk og særlig svenske IT-selskaper eksplodert. Det store svenske Icon Medialab med 950 ansatte har nå en børsverdi på 10,8 milliarder kroner - det vil si 11,3 millioner kroner pr. hode.

Selv opplyser Optosof at de er priset til rundt seks millioner kroner pr. hode. digi.no fikk tak i administrerende direktør i Optosof Lennart Fernheden rett etter at han hadde landet på Gardermoen - på vei til den norske pressekonferansen.

På spørsmål fra digi.no om Optosof ikke har fått kjøpt de tre norske selskapene svært billig, svarer Fernheden: - Det er svært billig, vi er mycket nöjde, vi er mycket nöjde med priset.

På videre spørsmål fra digi.no om de norske eierne ikke kunne ha presset prisene noe mer, svarer han:

- Jo det kunne de, men de tenker langsiktig. Forsetter vi å gjøre gode oppkjøp, kommer dette de nye eierne til gode fremover, sier Optosof-sjefen til digi.no. Sammen skal vi bygge et sterkt og fremgangsrikt selskap.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.