Nordmenn vokser saktere enn finner

Finland har hatt den sterkeste veksten i antall hjemmesurfere siden august i fjor. Norge hadde den laveste veksten i Norden, med en økning på bare seks prosent.

De siste målingene fra Nielsen//NetRatings viser at nesten 13 millioner mennesker i Norden har tilgang til Internett hjemmefra.

Ifølge anaylsebyrået er det Finland som har den sterkeste veksten i antall hjemmesurfere, med en oppgang på hele tyve prosent siden august i fjor. Det tilsvarer over 325.000 nye hjemmesurfere.

Norge hadde den laveste veksten i Norden. Her økte antallet hjemmesurfere med kun seks prosent, eller 132.000 personer.

Tilsvarende tall for Sverige var 727.000 nye hjemmesurfere (13 prosent vekst) og for Danmark 305.000 (11,8 prosent vekst).

April-målingene til Nielsen//NetRatings viser at Finland har nesten to millioner hjemmesurfere, Danmark har 2,9 millioner, Sverige har 5,5 millioner og

Norge har 2,35 millioner.

Selskapet påpeker i en pressemelding at selv om Finland har hatt den sterkeste veksten i antall hjemmesurfere, har de likevel nordens laveste andel hjemmesurfere målt i forhold til befolkningen. Kun 38 prosent av den finske befolkningen har tilgang til Internett hjemmefra.

Sverige ligger på topp med hele 61 prosent av befolkningen. Danmark kommer på andreplass med 54 prosent, mens Norge ender på tredje med 51 prosent.

Til toppen