Norge er verdensmester på nett-tilgang

En ny undersøkelse viser at Norge ligger langt fremme når det gjelder tilgang på Internett, både hjemmefra og på jobben.

En ny undersøkelse viser at Norge ligger langt fremme når det gjelder tilgang på Internett, både hjemmefra og på jobben.

Norske forbrukere ligger helt i verdenstoppen når det gjelder tilgang til Internett. På hjemmebane, dvs surfing fra hjemmet, er det ingen i Europa eller Asia som slår oss, ifølge måleselskapet Nielsen//NetRatings.

Undersøkelsen måler Internett-tilgang over hele verden, og Norge ligger øverst på lista for tilgang hjemmefra, med 53 prosent. Norge har lenge knivet med Sverige om å være best i Internett-klassen, men ifølge AC Nielsen har vi nå lagt våre naboer bak oss.

Ikke så langt bak riktignok. Sverige kommer på andreplass for nettilgang hjemmefra.

Og det er i hjemmet Internett brukes. Med unntak av Sveits har alle landene i undersøkelsen flere med nettilgang hjemme enn på jobb. For Norge er tallene 53 prosent hjemme og 40 prosent på jobb.

Land Prosent med nettilgang hjemme Prosent med nettilgang på jobb
Norge 53 40
Singapore 50 22
Sverige 49 36
Nederland 48 26
Danmark 47 35
New Zealand 44 26
Finland 43 37
Australia 43 28
Storbritannia 42 24
Sveits 39 41
Irland 33 22
Belgia/Luxemburg 32 20
Østerrike 29 24
Tyskland 23 18
Italia 23 13
Spania 14 12
Frankrike 13 5

Undersøkelsen baserer seg på tall som er innhentet via Nielsen/Netratings, et samarbeid mellom AC Nielsens eRatings.com, NetRatings Inc. og Nielsen Media Research.

Tallene er samlet i 17 land i Europa og Asia, og tjenesten skal utvides til å omfatte Internett-trender i hele Nord-Amerika og resten av verden også, ifølge en pressemelding.

I USA er hjemmetilgangen på Internett i underkant av 50 prosent.

Skandinavia kommer generelt godt ut, og den voksne befolkningen (over 16 år) har det høyeste nivået av nettilgang uavhenging av sted.

I forrige uke slapp AC Nielsen sine første panelmålinger for Norge, og disse viste markante forskjeller i forhold til tidligere målinger fra Norsk Gallup.

Les mer om norske målinger:


Sommeren ga svak nedgang i nettlesing
"Overraskende" utvikling på nett?
Ekte nettmålinger gir "gamlingene" bank
Panelmåling: - SOL klart større enn VG
Fra verst til best i klassen

Til toppen