BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norges iMac-kvote er overbestilt

- Vi har allerede mottatt flere bestillinger på iMac enn det Norge har fått tildelt som kvote i første omgang, sier markedssjef Arne Odden i Apple Norge til digi.no.

Eirik Rossen
11. aug. 1998 - 16:36

Odden bekrefter at det ikke er iverksatt spesielle markedsføringstiltak i Norge. Bestillingene følger som ringvirkninger av den store internasjonale oppmerksomheten Apple har greid å generere sentralt.

Det Odden ikke vil bekrefte, er tallene som verserer i siste MacWeek om at 150.000 eksemplarer skal være bestilt hittil fra USA og Europa, i tillegg til et ukjent antall online-bestillinger. I USA selges iMac i detaljhandelen fra lørdag 15. august. Og noe nærmere tall for Norge er han ikke villig til å gi.

Det som ellers gleder Apple, er at det tilsynelatende løsner på USB-fronten. USB er iMacs grensesnitt mot periferiutstyr. Fra september skal det være tilgjengelig en rekke apparater som skrivere, digitale kamera, diskettdrev og skannere, samt adaptere fra USB til LocalTalk og en 100 MB Iomega Zip.

Minneoppgraderinger er også tilgjengelig fra tredjepart. Viking Components varsler oppgraderinger opptil 192 MB fra iMacs lanseringsdato i USA, og sier de om kort tid vil kunne oppgradere maskinen til hele 512 MB minne.

- Utfordringen vår nå, er å sørge for at produksjonen holder tritt med etterspørselen, sier Odden. - Om noen dager må vi bestemme oss for når salget skal åpnes her i landet. Antatt utsalgspris blir 12.995 kroner. Og det blir helt sikkert iMac å få kjøpt i Norge i september.

Odden forteller om interesse for iMac utover det primære hjemmemarkedet.

- Jeg tror definitivt iMac blir en viktig maskin i både utdanningssektoren og i næringslivet. Vi vil kunne tilby ferdige pakker til skoleverk, med klassesett av iMac og en G3-server som kan gi alle tilgang til Internett. Vi har også merket interesse for maskinen der man er ute etter en enkel men avansert frontendmaskin i vertikale løsninger, blant annet i aviser.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.