COGNIZANT

Norges ukjente IT-kjempe er solgt til utlandet

SAP-ekspertise og 570 ansatte blir slukt for én milliard.

Frontica-navnet er lite kjent (fra september 2014), men Niels Didrich Buch leder et av Norges største IT-selskaper - som nå er solgt.
Frontica-navnet er lite kjent (fra september 2014), men Niels Didrich Buch leder et av Norges største IT-selskaper - som nå er solgt. Bilde: Frontica
4. okt. 2016 - 13:37

Det Aker-dominerte oljeserviceselskapet Akastor med Kristian Røkke i spissen opplyste om salget av Frontica Business Solutions i en børsmelding mandag.

Det er et av Norges største IT-selskaper, men samtidig et av de mest ukjente, som nå er solgt til den amerikansk-indiske IT-giganten Cognizant for drøyt én milliard kroner.

Cognizant overtar 570 ansatte fordelt på kontorer i Norge, USA, Storbritannia, Brasil og Malaysia. En hovedvekt av disse sitter i Norge.

Oppkjøpet omfatter IT-tjenesteutsetting og såkalt Business Process Outsourcing (BPO) fra Frontica, men ikke bemanningsbiten Frontica Advantage.

Digert SAP-miljø

Inkludert er cirka 100 rene SAP-konsulenter rettet mot petroleumsbransjen. Det er et av landets største SAP-miljøer som er solgt.

Frontica Business Solutions ble startet som en intern IT-tjenestetilbyder i Aker-systemet, med særlig spisskompetanse innen SAP og lang erfaring med restrukturerings- og migrasjonsprosjekter, som det for tiden er stort behov for i olje- og gassnæringen.

Frontica Business Solutions har hovedkontor på Fornebu.
Frontica Business Solutions har hovedkontor på Fornebu.

Grunnet sitt utspring fra Aker Solutions har selskapet vært lite kjent utad.

Aker-systemet står fortsatt for 80-90 prosent av kundegruppen, etter det digi.no får opplyst, men selskapet har de siste årene begynt å rette seg mer mot det åpne markedet.

Kjøper markedsposisjon

Cognizant, en global kjempe med over 244.000 ansatte, sikrer seg med dette et betydelig posisjon innen IT-leveranser til olje og gass-sektoren. Frontica er store på IT-tjenesteutsetting og såkalt business process outsourcing (BPO).

I BPO-området inngår IT-leveranser knyttet til komplekse HR-operasjoner, lønn og faktura. De har blant annet ansvaret for lønnsutkjøring for Statoil i Storbritannia.

Frontica Business Solutions er på 18. plass på Finansavisens ferske liste over Norges største IT-selskaper, foran IBM, noe digi.no omtalte senest i går.

Les saken: Dette er Norges 20 største IT-bedrifter

Milliarder i pipen

Fornøyd med nye eiere: Niels Didrich Buch er toppsjef i Frontica Business Solutions.
Fornøyd med nye eiere: Niels Didrich Buch er toppsjef i Frontica Business Solutions.

Bedriften med hovedkontor på Fornebu omsatte i fjor for 1,77 milliarder kroner, ifølge Proff.no. Fjorårets bunnlinje var blodrød med et resultat før skatt på minus 171 millioner kroner.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA

– [Underskuddet] er bare av regnskapsmessig karakter og skyldes måten tallene rapporteres på og konsolideringer. Frontica Business Solutions går totalt sett ikke med underskudd, men derimot bra, sier administrerende direktør i selskapet, Niels Didrich Buch til digi.no.

Han og de ansatte blir med videre og tror Cognizant blir en god og strategisk riktig eier.

– Dette gir oss muskler til å utvikle oss videre i den retningen vi ønsker, sier Buch.

I år har selskapet signert to viktige femårskontrakter med leveranser til Akers Solutions og MHWirth. Dette er hovedårsaken til en betydelig ordrebok med fremtidige, ennå ikke effektuerte inntekter på 5,1 milliarder kroner fram mot 2021.

Ingen i Cognizant Norge har foreløpig ønsket å kommentere oppkjøpet overfor digi.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.