RESULTATERFINANS

Norman kjøper seg distribusjon

Norman Data Defense har kjøpt to nederlandske distributører og en sveitsisk forhandler for å styrke distribusjonen i Sveits og Benelux-landene. Flere av oppkjøpene har ligget i kortene i lengre tid. Grunnelgger J. Arthur Olafsen mener selskapet har gjort et varp.

Eirik Flaa
13. feb. 1998 - 11:40

Norman Data Defense meldte i dag at selskapet har kjøpt opp hundre prosent av aksjene i den sveitsiske Norman-forhandleren Norman AG, der selskapet fra før eide 30 prosent av aksjene. Norman startet Norman AG i samarbeid med med en uavhengig investor som satt på størstedelen av aksjene, men hadde opsjoner på de resterende aksjene - og det var disse som i går ble innløst.

I tillegg til dette har Norman kjøpt opp nederlanske Essas, som fra før er distributør og utvikler av Thunderbyte Antivirus. (Oppkjøpet ble meldt allerede i februar 1997) Planen er at Essas virksomhet skal slås sammen med distributøren Shark, der Norman nå overtar 70 prosent av aksjene. Shark har en 20 prosent markedsandel på antivirusprogramvare på det nederlanske markedet.

Norman-gründer J. Arthur Olafsen er svært fornøyd med investeringene som tilsammen har kostet selskapet 750.000 nye aksjer og 2,0 millioner nederlanske gylden.

- Jeg tror vi har gjordt en anstendig deal. Selskapene er kjøpt til en PS (les; aksjekurs/omsetning per aksje, red. anm.) på rundt 1, mens resten av selskapet er priset til en PS på rundt 2, sier gründeren til digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.