Norman: Smartkort-samarbeid med Nexus

Norman Data Defense har inngått samarbeid med det svenske selskapet Nexus, som innebærer at Norman skal integrere sin sikkerhetsprogramvare med Nexus smartkort-teknologi. - Vi forventer at inntektene fra samarbeidet vil begynne å rulle inn i fjerde kvartal, sier styreformann Arthur Olafsen.

Det har vært stille rundt Norman Data Defense system den siste tiden. Siden selskapet ble notert på Oslo børs i begynnelsen av august, har den eneste kurs-sensitive melding fra selskapet vært det elendige kvartalsresultatet.

I dag kom gladmeldingen: Norman har inngått et samarbeid med det svenske selskapet Technology Nexus AG (Nexus) som ifølge administrerende direktør Gunnel Berdal Wulsten i Norman "vil føre til betydelig mersalg av Norman-produkter i Sverige."

Avtalen med Nexus innebærer at Norman vil bunte sin sikkerhetsprogramvare med Nexus smartkort-løsninger som omfatter blant annet elektroniske signaturer og digitale penger. Nexus vil benytte Normans adgangskontroll og brannmurer til å sikre det elektroniske miljøet rundt smartkort-transaksjonene.

- Nexus har blant annet en avtale med det svenske kredittilsynet (Finansinspeksjonen) som skal gjøre det mulig å foreta formell dokumenthåndtering elektronisk. Det skal innføres et elektronisk signatursystem, og vår oppgave blir å sikre miljøet rundt disse transaksjonene, sier styreformann i Norman, Arthur Olafsen, til digi.no. Han sier at det i tillegg til det svenske markedet også vil være aktuelt for Norman å selge kombinerte Norman/Nexus-løsninger gjennom Normans internasjonale salgsapparat.

- Nexus' virksomhet er foreløpig begrenset til det svenske markedet. I dette ligger det også en mulighet for oss til å selge de integrerte kortsystemene gjennom våre internasjonale kanaler, sier Olafsen som sier at avtalen ikke vil få konsekvenser med det første.

- Vi regner med fortsatt dårlige resultater i tredje kvartal, men samarbeidet vil gi resultater i fjerde kvartal og framover, sier Olafsen

Norman har også investert i sin svenske samarbeidspartner gjennom en rettet emisjon. Norman eier nå 9,1 prosent av aksjene i Nexus som ble ervervet for 10 millioner svenske kroner. Dette priser det svenske selskapet til 100 millioner svenske kroner før emisjonen. Nexus forventer en omsetning på 50 millioner svenske kroner i 1997, og 90 millioner svenske kroner i 1998.

Til toppen