Norman tror ikke W97M.Melissa.W er så farlig

Antivirusselskapet Norman tror ikke den nye Melissavarianten vil gjøre like mye skade som 'gamle' Melissa

W97M.Melissa.W er et makrovirus, som infiserer Word-dokumenter hos den som klikker på et vedlegg kalt "Anniv.doc". Viruset kan, hvis virusdefinisjonene ikke er oppdatert, sende dokumenter fra harddisken din til opptil 50 av kontaktene i adresseboken.

Symantec Norge mener W97M.Melissa.W fortjener en risikoprofil på fire, én under ILOVEYOU og Melissa.

Men virusanalytiker Snorre Fagerland i Norman mener at viruset ikke er så farlig.- Det er egentlig snakk om en gammel variant av Melissa, bare at det har blitt åpnet i Office 2001 på en Mac. Det gjør noe med filendelsen, slik at viruset kan snike seg forbi de gamle Melissadefinisjonene i antivirusprogramvaren, sier han til digitoday.


Men i det øyeblikk brukeren klikker på Anniv.doc, vil den innlagte makroen prøve å spre seg selv til andre Worddokumenter på harddisken, men da våkner antivirusprogrammene, ifølge Fagerland.

Han mener det ikke er noen stor fare for at viruset skal få samme spredning som Melissa, siden det ikke infiserer alle dokumentene på harddisken.

- Om du har Office 97 eller 2000 så vil makroen prøve å infisere andre filer. men med opdatert virusprogramvare vil den ikke klare det, selv om makroen vil kjøre i Anniv.doc og spre seg. Folk må gjerne være lit oppmerksomme på vedlegg kalt Anniv.doc, legger Fagerland til.

Til toppen