IT-NORGE

Windows 10-installasjonen startet automatisk. Da var marerittet et faktum for norske Gabriel (19)

Microsoft vil svært gjerne at du oppgraderer pc-en din til Windows 10.
Microsoft vil svært gjerne at du oppgraderer pc-en din til Windows 10. Bilde: Microsoft
5. juli 2016 - 15:28

Den norske 19-åringen Gabriel Roland fikk ødelagt sin avsluttende matteeksamen da Windows 10 gikk i gang med å installere seg automatisk på maskinen hans. Det skriver Aftenposten.

– Jeg ble satt ut

Jeg ble ganske satt ut da programmene plutselig begynte å lukke seg på pc-en min, og jeg skjønte en oppdatering var på gang. Samme hva jeg gjorde var den umulig å stoppe, forteller Roland til avisen.

Eksamenen 19-åringen tok bestod av en del med penn og papir, og en del som skulle fullføres på datamaskinen. Ett kvarter inn i andre delen av R2-eksamen startet den automatiske oppdateringen.

Fikk tilbud om å låne maskin

19-åringen ble tilbudt å låne en annen maskin av skolen, men siden den manglet nødvendig programvare var den katastrofale matematikk-eksamenen et faktum. Nå blir 19-åringen nødt til å vente helt til høsten med å ta opp igjen eksamen, skriver avisen.

Siden desember har Windows-brukere blitt utsatt for en aggressiv kampanje, med mål om få flest mulig til å bytte til det nyeste operativsystemet.

Selskapet har blant annet valgt å installere operativsystemet på maskiner der brukere selv har avkreftet at de ville installere.

Microsoft beklager

I USA har teknologigiganten blitt dømt til å betale en erstatning på 10 000 dollar til en dame som ble sittende igjen med ubrukelig system etter at en automatisk Windows 10-oppgradering krasjet systemet hennes.

Direktør for Windows og Surface, Christian Almskog, i Microsoft Norge sier til Aftenposten at selskapet beklager eksamenstrøbbelet på det sterkeste.

– Vårt oppgraderingsvarsel hadde innledningsvis et budskap som kunne misforstås, og således har noen stengt oppgraderingsvinduet i den troen at man da har kansellert oppgraderingen. Det var ikke tilfelle og oppgraderingen ble igangsatt, sier han til Aftenposten.

Fristen for å oppgradere Windows-baserte pc-er gratis til operativsystemet går ut i juli. Foreløpig er trolig tre av ti windowsbaserte systemer over på nyvinningen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.