Norsk domenegiver tror på kraftig vekst

Blant de 34 internasjonale selskapene som fra sommeren skal kunne registrere domener på Internett, er også norske Active ISP involvert.

Blant de 34 internasjonale selskapene som fra sommeren skal kunne registrere domener på Internett, er også norske Active ISP involvert.

Active ISP skal være med på å bidra til at registreringen av domener fra på Internett blir enklere og billigere. Selskapet er ett av 34 som fra 9. juli kan registrere domener som slutter på .com, .net og .org.

Rolf Larsen, administrerende direktør i Active ISP (tidligere direktør i Telia Internett i Norge), forteller til digi.no at selskapets registreringstjeneste, NewDomain, er helautomatisert slik at kostnadene forbundet med hver registrering blir minimale.

Rolf Larsen

Larsen mener at årsakene til at hans selskap er blitt valgt, først og fremst er den automatiske registreringstjenesten selskapet kan tilby og selskapets geografiske plassering.

Prisnivået for registrering av domener vil ifølge Larsen falle drastisk. Prisen er ennå ikke fastsatt, men Larsen antyder at den kan bli på under én dollar.

- Dette vil også føre til en kraftig økning i salget av domener, tror Larsen.

- Network Solutions solgte i fjor omtrent 2.2 millioner top-level domener. Dette vil kunne øke til 10 til 15 millioner i året når det åpnes for konkurranse.

Larsen har store forhåpninger for Active ISP:

- Navnet på vårt registreringsnettsted - NewDomain - er det navnet folk vil se etter når leter etter et sted for å registrere domener, sier han og forteller at det også er viktig å være tidlig ute med å tilby tjenesten.

Active ISP søkte også om å være blant de fem selskapene som i en testperiode fra 26. april til 24. juni skal være med på et prøveprosjekt for den nye ordningen. Men det var stort sett temmelig store selskaper som ble valgt til å delta i dette.

Larsen understreker likevel at alle de 29 andre selskapene vil få tilgang til alle testresultatene som blir utarbeidet under prøveperioden.

Til toppen