Norsk Grand Prix-håp også på nettet

Førstkommende helg kan du følge Knut Anders Sørums fremføring av den norske Grand Prix-sangen direkte på Internett.

Vanligvis er Melodi Grand Prix en stor TV-begivenhet der mange seere sitter klistret for å kritisere både musikken, klærne og utseende på artistene. Arrangementet har vært endel av TV-hverdagen siden 1956.

Nå håper Tiscali å etablere en tradisjon for datamaskiner og bredbånd i tillegg. Det italienske selskapet har inngått en avtale med European Broadcasting Union (EBU), den største organisasjonen for profesjonelle radio- og TV-selskap i verden.

Dermed kan Tiscali sende både semifinalen og finalen av årets EuroSong-festival som direktesending på Internett på sin egen portal i tillegg til www.eurovision.tv.

Sendingene fra Istanbul starter kl. 21.00, og norske Knut Anders Sørum startet som nummer 3 av 24 deltakere.

- Det er svært hyggelig å kunne overføre den største underholdningsbegivenheten i Europa de siste tiårene direkte på Internett. Det markerer samtidig en ny æra for Grand Prix-finalen. For Tiscali er det viktig å ligge i front når det gjelder denne typen internett-tilbud. La oss nå bare håpe at den norske sangen gjør det bra, sier Olav Sande, administrerende direktør i Tiscali Norge i en pressemelding.

Tiscali har tidligere avholdt konserter for U2, Sting, MTV Europe Music Awards og det sørafrikanske arrangementet www.46664.com (fangenummeret til Nelson Mandela).

- Det ligger en målrettet satsing bak dette. Årsaken er selskapets spesialløsning med navnet Content Delivery Network, sier Sande i meldingen.

Det er også 30 år siden ABBA vant konkurransen med Waterloo. ABBA-fans kan i den anledning få se en musikkvideo med popgruppen som aldri tidigere er vist.

Til toppen