Norsk kickoff for mobil GSM-basert betalingsterminal

Com Supply mener Norge har 200.000 potensielle brukere av en ny mobil GSM-basert betalingsterminal.

Elite 790 er produsert av franske Ingenico og tilrettelagt for Norge av Integris AS, tidligere kjent som Bull Norge. Ingenico var tidligere deleiet av Bull, og viderefører de kjente Bull-terminalene som er kjent fra butikker over hele Norge.

Rollen til Integris i forhold til den mobile terminalen er den samme som for de stasjonære terminalene. Integris lager løsningene og sørger for at de er kompatible med kravene til Bankenes betalingssentral (BBS). Stasjonære betalingsterminaler leies ut av bankene for 500 kroner måneden. Mobile terminaler selges til kunden og fordrer to månedsabonnement, et til GSM og et til banken. Integris har valgt Com Supply som forhandler for den mobile terminalen.

- Veiledende pris for den mobile terminalen er satt til 13.490 kroner eks mva, sier Trond Paulsen i Com Supply til digi.no. - Abonnementet til banken varierer fra 150 til 200 kroner i måneden. Det omfatter 24 timers support og oppgjørsgaranti. Prinsippet er det samme som for stasjonære terminaler. Når terminalen sier tranaksjonen er OK, så er den OK.

Bruken er den samme som for stasjonære terminaler: Kjøperen trekker kortet gjennom en leser, og taster inn PIN-koden. BBS kontaktes direkte, og transaksjonen er ferdigprosessert på noen få sekunder.

Elite 790 veier 750 gram, måler 215 ganger 90 ganger 65 millimeter og tar 100 transaksjoner på én lading. Den vil kunne gjennomføre de samme typer transaksjoner, og lese de samme typer kort som stasjonære terminaler. Den lades på en egen vogge. Billader er ekstrautstyr.

Com Supply forteller at Elite 790 ikke er den første mobile betalingsterminalen i Norge. Tidligere modeller har hatt et svært begrenset salg, på rundt 2600 enheter, vesentlig til Posten. Torsdag arrangeres eget kickoff for Elite i Norge. Paulsen mener at markedspotensialet er rundt 200.000 enheter, og at det skal være mulig å nå ganske mange gjennom opplyst og solid markedsføring.

- Elite 790 passer til alle som har leveranser utenfor salgssted, fra messer til leveranser ved dørene, sier Paulsen.

Det vil blant annet si dørleveranser av møbler, hvitvarer og pizza, torgsalg, auksjoner, loppemarkeder, håndverkere, leger, veterinærer, ferger og mange andre. På serveringssteder kan serveringspersonale ta med seg terminalen til bordet, i stedet for å låne kundens kredittkort med seg ut.

Til toppen