BEDRIFTSTEKNOLOGI

Norsk MPEG4-server snart ferdig

Telenors spin-off-selskap Octaga er snart klare med sin MPEG4-server Octagon, som kan levere multimediainnhold til alt fra TV-skjerm til mobiltelefon.

26. nov. 2001 - 15:51
Ola ØdegårdOctaga AS

Telenor Forskning og Utvikling


Selskapets Octagon-boks er en serverplattform som kan benytte ulike eksisterende spillere på ulike plattformer, og en av funksjonalitetene Octagon håper skal selge inn serveren er flerbruker-mulighetene.

- Multiuser betyr at serveren kan brukes til streaming og interaksjon i distribuerte simuleringer, elæringsapplikasjoner eller lignende. Flere deltagere kan være inne i samme multimediaverden, hvor de kan ha rollespill, eller jobbe i faglige sammenhenger om utviklingen av en felles 3D-modell, sier Ødegård. Tredjeparts playere/klienter kan koble seg mot Octagon-serveren, men vi jobber parallellt med utvikling av like playere mot ulike områder, som PC-markedet, mobilmarkedet og så videre.

Multiuser MPEG4-server er også teksten som står på en patentsøknad selskapet har til behandling.

- Vi har laget noen eksempelapplikasjoner for team som skal trene på f.eks evakuering og røykdykking, eller på situasjoner hvor team skal jobbe veldig raskt sammen. Vi har også prototyper for medisinsk opplæring og mot skoleverket, hvor det jobbes i grupper og det løses konkrete problemer.

Octaga skal selge serverprogramvaren, men kan også tenke seg at det blir aktuelt å drifte tjenester for bedrifter som trenger det. De jobber opp mot Telenor Mobil, og har også samarbeidsprosjekter med "samferdsel og engineering" som Ødegård sier, uten at han vil avsløre nærmere hvem eller hva dette dreier seg om.

- Vi kommer til å ha den første multiuser MPEG4-serveren på markedet, og vår løsning er nå blitt tatt opp som del av ISO-standarden, forteller han til digi.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.