Norsk nettspill lurer deg

Den nyåpnede spillebula Tivoli.no lurer brukerne til å tro at vinnersjansene er større enn de egentlig er. De bryter også andre regler.

Den nyåpnede spillebula Tivoli.no lurer brukerne til å tro at vinnersjansene er større enn de egentlig er. De bryter også andre regler.

Det norske nett-pengespillet Tivoli.no innrømmer overfor VG at det sannsynligvis har vært mye lettere å vinne premier i den gratis prøve-versjonen av spillene enn det er når pengene kommer på bordet.

Pengespillet, som er det eneste godkjente på det norske nettet, ble åpnet 18. januar i år. Det er drevet av 10 hjelpeorganisasjoner, og skal ha innlagte sperrer så folk ikke bruker for mye penger. Skrapeloddene koster 20 kroner stykket, med premier opp til 5000 kroner.
En VG-leser kjøpte lodd for for 2600 liksomkroner i det gratis demospillet, og satt igjen med en gevinst på 35.740 liksomkroner. Dermed satte han igang med ekte penger, men der var utfallet adskillig magrere. Etter å ha kjøpt lodd for 540 kroner, satt han igjen med en 20-kronersmynt i gevinst.


Forbrukerombud Bjørn Erik Thon fastslår overfor VG at vinnersjansene i et prøvespill skal være de samme som i det virkelige spillet, for om de ikke er det, kan det fort komme i konflikt med markedsføringsloven.

Administrerende direktør Knut Lindh i operatørselskapet Norskespill.no innrømmer at det har vært en feil i tjenesten.

- Spilleren har sannsynligvis rett. Vinnersjansene har vært mye større i demospillet. Vi rettet opp denne feilen så fort vi ble oppmerksomme på den, sier Lindh.

Dessuten har selskapet unnlatt å legge ut nok informasjon til at en kan regne på de reelle vinnersjansene. De opplyser om hvor mange gevinstlodd som finnes, men ikke om hvor mange lodd som skal selges totalt. Dermed blir opplysningene meningsløse, og spilltjenesten bryter forskriftene, som ifølge VG krever at slike opplysninger gjøres lett tilgjengelige.

Lindh lover å kikke på saken.

Til toppen