Norsk nisjeprodukt har millioner av brukere

Nå er FotoWare lansert i en forbedret utgave.

Norsk nisjeprodukt har millioner av brukere

Nå er FotoWare lansert i en forbedret utgave.

Norske programvarehus med internasjonal suksess vokser ikke på trær. Alle har hørt om Opera Software, men hva med FotoWare?

Selskapet tilbyr en programvaresuite som også heter FotoWare. Dette er ifølge selskapet en komplett løsning for lagring, behandling, gjenfinning og distribusjon av alle typer mediefiler, blant annet lyd, film og bilder. Selskapet har til nå solgt 2,7 millioner lisenser til programvaren.

Blant brukerne finner man blant annet omtrent 700 europeiske aviser, inkludert mange norske. Men også virksomheter som Porsche, Manchester United, Liverpool F.C, Boeing, Mark & Spencer og det australske politiet står på FotoWares kundeliste.

80 prosent av omsetningen kommer fra det internasjonale markedet. I fjor omsatte selskapet for 38 millioner kroner og hadde et resultat på 11 millioner kroner før skatt.

Nå har FotoWare kommet med versjon 7.0 av programvaresuiten.

Øystein Syversen, salgs- og markedsdirektør i FotoWare.
Øystein Syversen, salgs- og markedsdirektør i FotoWare. Bilde: PGD

– Dette er vår første samlede oppgradering på to år, og vi har store forventninger til hvordan programsuiten vil mottas i det globale markedet. Vi opplever en enorm respons og forventning fra vårt forhandlernett over hele verden. Vi opplevde betydelig interesse på den europeiske avismessen IFRA Expo i Wien nylig, både fra mediehus og de internasjonale bildebyråene, forteller salgs- og markedsdirektør Øystein Syversen.

- Det finnes selvsagt andre løsninger for behandling av blant annet bildefiler, for eksempel Photoshop. Men selv om Photoshop er et kreativt verktøy, så er det også kun akkurat det. Vår programsuite gir brukeren alt man trenger, også basis bilderedigering og -behandling. Således supplerer vi Photoshop, selv om mange mediehus gjør all bildebehandling i våre løsninger, forteller Syversen.

Den største nyheten i FotoWare 7.0 er muligheten for å benytte FotoStation-klienten mot det sentrale bildearkivet, også når man ikke er på kontoret.

– Med versjon 7.0 kan man ved hjelp av TCP/IP-kommunikasjon jobbe i sin lokale FotoStation-klient med mediefiler som ligger på det sentrale bildearkivet, FotoWeb, på hovedkontoret, og det uten noen merkbar forsinkelse, lover Syvertsen.

FotoStation kan forøvrig også brukes separat.

FotoStation
FotoStation Bilde: FotoWare

– De siste årene har det vært en trend at alt skal være webklienter. Vi forstår ikke hvorfor. De er blant annet trege. Med FotoStation-klienten, som er svært kraftig og lynrask, får man navigere rundt på nettet med masse ny og ressurskrevende funksjonalitet som er umulig å få til i en webklient, sier Syversen.

- Og ikke minst kan man browse rundt i arkivene til de store internasjonale bildebyråene over nett som om det var i ditt eget lokale arkiv.

Flere bildebyråer har tatt i bruk FotoWare, og selskapet jobber for å få flere over på løsningen. Dette skal gjøre det enklere for eksisterende FotoWare-brukere å finne og kjøpe bilder.

En annen nyhet i FotoWare 7.0 er støtte for Adobes PDF-standard,

FotoWare krever Windows eller Mac på klientsiden, og Windows Server på serversiden.

Til toppen