Norsk nyhetstjeneste vandalisert

En datasnok som er misfornøyd med Napster-rettsaken, har tagget masse nettsider i det siste. I går var det Norway Post sin tur.

En datasnok som er misfornøyd med Napster-rettsaken, har tagget masse nettsider i det siste. I går var det Norway Post sin tur.

Pimpshiz, datasnoken som vandaliserte 60 nettsider forrige uke, har slått til igjen. Nok en gang er det en hel haug med nettsider som har fått smake Pimpshiz' budskap, og en av de siste er den norske nyhetstjenesten The Norway Post.
Les om forrige Pimpshiz-runde:
Napster-fan tagget 60 nettsteder

- Vi oppdaget det torsdag kveld i ellevetiden, og så skjedde det igjen ved firetiden i dag morges, sier daglig leder Carl Erick Fuglesang til digitoday.no.


Han tror de ble utsatt fordi de er en engelskspråklig nyhetstjeneste med ganske mye trafikk fra hele verden.

Pimpshiz skriver følgende på sidene som blir vandalisert, eller 'defacet' som det heter.

"Musikk er kunst, en forlengelse av oss selv. Store plateselskaper selger ikke kunst, de selger kr. 4,50 verdt i plastikk for 135 kroner, fordi de ser musikk som en industri de kan kontrollere. Det er kanskje bare fem prosent av de 135 kronene som går til artisten."

Pimpshiz hevder å ikke være Napsterbruker selv, kun opptatt av å 'rette en feil', med henvisning til saken mellom plateselskapenes interesseorganisasjon RIAA og Napster.

Les om Napster-saken:
Napster tilbake i retten i oktober
Napster har rekordtall etter krav om stenging
Napster kjøper dyrebar tid
Ikke så enkelt å skru av Napster

Pimpshiz legger også igjen e-post-adressen sin, så systemadministratorer kan be om å få tilsendt instruksjoner for å tette sikkerhetshullet.


- De har byttet ut 'index.html'-filen med sin egen. Vi vet ikke helt hvordan de har gjort det ennå, og vi mente å ha en bra tett brannmur. Vi sendte også avgårde en e-post, men har ikke fått svar ennå, sier Fuglesang til digitoday.no.

Han mener dette dreier seg om 'snille gutter', og sier det er svært enkelt å rette opp igjen den ugagn de har gjort.

Til toppen