Remarkable med «norsk» nettbrett

Norsk selskap har solgt nettbrett for over 130 millioner, men teknisk kluss skapte problemer

Her viser sjefsdesigner Mats Herding Solberg fram den 7. prototypen av Remarkable-brettet. To små iterasjoner gjenstår, men det er for det meste pirk. De første kundene skal få produktet fra slutten av august
Her viser sjefsdesigner Mats Herding Solberg fram den 7. prototypen av Remarkable-brettet. To små iterasjoner gjenstår, men det er for det meste pirk. De første kundene skal få produktet fra slutten av august (Bilde: Marius Jørgenrud)

Det norske selskapet Remarkable har allerede solgt nettbrett for over 130 millioner kroner. Det førte til at lanseringen ble utsatt på grunn av teknisk kluss på leverandørsiden.

– Vi fant feilen, har oppdatert programvaren og verifisert at den er borte, sier Wanberg i Remarkable til Dagens Næringsliv.

Over 36 000 enheter er forhåndsolgt, og det norske selskapet som spesialiserer seg på lesebrett med tegnefunksjonalitet har blitt omtalt av BBC, Techcrunch, The Verge og Endgadget. 

De første nettbrettene skulle vært sendt ut fra fabrikken i Kina i august, men i testingen dukket det opp flere feil.

OS-krasj

Blant annet krasjet operativsystemet. Dermed ble lanseringen utsatt i to uker.

– Vi har ikke levert ennå. Det er vi veldig klar over, sier Wanberg.

På egen blogg opplyser Remarable nå at de er i gang med å sende ut enheter. 

Det norske oppstartsselskapet Remarkable har skapt patentert teknologi som beviser at slike skjermer egner seg usedvanlig godt også som digital notisblokk.

Tegne, skrive og notere

Du kan skrive, tegne, skrible etter alle kunstens regler. Forsinkelsen er så lav at opplevelsen ikke skiller seg nevneverdig fra gammeldags penn og papir, skrev digi.no da vi hadde nettbrettet mellom fingrene tidligere i sommer.

Daglig leder Magnus Haug Wanberg (32) brukte fire år produktutviklingen. Den tidligere ledelseskonsulenten fra Boston Consulting Group irriterte seg over at folk fortsatt sitter med papirblokk på møterommene.

Håndteringen avgjørende for suksessen

Veiledende pris er 529 dollar for brettet, og ytterligere 79 dollar for penn eller etui. Hele pakken vil koste 716 dollar, men tilbys for tiden til en rabattert pris ved forhåndsbestilling.

En nyttig funksjon du kan aktivere ved behov er perspektivlinjer
En nyttig funksjon du kan aktivere ved behov er perspektivlinjer Foto: Marius Jørgenrud

Nina Helen Ronæs underviser i markedsføring og forbrukeratferd på Handelshøyskolen BI. Hun forteller til DN at det er uheldig for det norske selskapet å ikke holde hva de har lovet i forbindelse med lanseringen.

Hun mener suksessen selskapet kan oppleve fremover kan stå og falle på at lanseringen går knirkefritt for seg.

– Håndteringen er helt avgjørende, og viktigere enn hvor stor feilen er i utgangspunktet, sier Ronæs til DN.

Nettbrettet settes sammen i Kina

Remarkable settes sammen på fabrikkene til kinesiske Kaifa, som også lager blant annet mobiltelefoner.

Selskapet er en stor oppdragsbasert elektronikkprodusent.

Wanberg forteller til DN at Remarkable tror på tilgivelse fra egne forbrukere.

– Jeg tror på folk, hvis du forteller hva som skjer, hvorfor det skjer og hva som er planen for å fikse det, sier Wanberg til DN.

Kommentarer (16)

Kommentarer (16)
Til toppen