Norsk SMS-tjeneste deler ut serienummer

En norsk SMS-tjeneste tilbyr serienummer til Offfice XP og mye annet over SMS. Selskapet som står bak mener tjenesten er lovlig, men Microsoft har satt advokat på saken.

Mobiltjenesten SMSfun.no tilbyr en tjeneste for opplasting og nedlasting av serienummer til dataprogrammer. Ved å sende en tekstmelding til 1985 fikk digi.no tilsendt fullt serienummer til den norske versjonen av Microsoft Office XP.

På tjenestens nettsider står det at man kun får tilgang til de serienummer man har lastet opp selv, men digi.no trengte hverken å registrere seg eller laste opp noe for å få de magiske tallene som verifiserer Office XP sendt til vår mobiltelefon. Daglig leder Atle Hauge i SMSfun stiller seg uforstående til at det bare skal være å hente seg XP-serialz i hytt og pine. En bruker digi.no har vært i kontakt har også lastet ned serienummer uten å registrere seg.

Det har også Microsoft Norge. Da digi.no ringte selskapet, fortalte en representant at man hadde blitt tipset om SMSfun og fått tilsendt serienummer uten å registrere seg eller legge inn noen nummer tidligere. Microsoft ser på saken som bidrag til piratkopiering og har satt en av sine advokater på saken. Advokaten har foreløpig ikke ringt digi.no tilbake.

- Det er helt ukjent at det skal være mulig, det skal bare være ditt eget mobilnummer som skal kunne legge inn et serienummer og hente det. Tjenesten er ment for dem som jobber i store nettverk og vil ha numrene tilgjengelig for å installere på forskjellige maskiner, sier Hauge til digi.no

Hauge sier selskapet nå vil sperre tjenesten til de har fått sjekket om det er en feil i systemene.

- Jeg skjønner ikke helt hvordan dette kan ha oppstått, men har ringt teknikeren og bedt ham sjekke det umiddelbart. Han vil sperre tjenesten så snart han får koblet seg opp, sier Hauge.

Til toppen