Norsk spillprodusent solgt til Sverige

Innerloop, en av de to norske dataspillprodusentene, blir svenske. For 77 millioner kroner får Vision Park overta all teknologi og 24 ansatte.

Den svenske spilldistributøren Vision Park Entertainment har kjøpt Innerloop Studios Innerloop for aksjer som i dag er verd 77 millioner kroner. De to selskapene kjenner hverandre godt - Vision Park har i mange år vært den nordiske distributøren for Innerloop. Den primært motivasjon for oppkjøpet skal være finansiell.

- Spillbransjen har lange verdikjeder. Du får ikke betalt så godt for å produsere et spill, men du sitter igjen med langt mer hvis du også distribuerer, sier Henning Rokling, administrerende direktør i Innerloop, til digitoday.no.

Vision Park får i tillegg til en serie spill, også en del spillteknologi som deres egne utviklere skal ta i bruk. Innerlopp er klar med to nye spill, et agentspill for PC og et sportspill for både Dreamcast, Sega og PC.

Innerloop ble først og fremst kjent for "Joint Strike Fighter", som med en egetutviklet 3D-teknologi, solgte 700.000 eksemplarer. Innerloop eies av ti gründere og den engelske spillgiganten Eidos.

Til toppen