Norsk spillselskap blokkert av America Online

America Online syntes det norske nettspillet Planetarion ble for populært. Så de kuttet forbindelsen.

Det norske nettspillet Planetarion har 186.000 brukere over hele verden. Nettgigant og aksesstilbyder AOL skal ha syntes at spillerne tok opp for mye båndbredde på den transatlantiske kabelen, og kuttet forbindelsen.

- Det stemmer at AOL-brukere ble stengt ute en stund, men nå tror jeg det er åpnet igjen, sier Christian Lassem til digitoday.no.

Han er administrerende direktør i det lille spillselskapet Fifth Season som står bak Planetarion.

Spillet har 36.000 brukere i USA, og ifølge Planetarions nettsider kan AOLs lukking ha skyldtes at de betaler per byte for leie av plass på transatlantiske fiberkabler. Det har ikke vært mulig å få bekreftet eller avkreftet dette fra AOLs side.

- Vi måtte trykke på endel knapper for å få åpnet tilgangen igjen. Dessuten mottok vel AOL noen tusen mail fra misfornøyde brukere, sier Lassem.

Spillet består av vanlige html-nettsider med endel bilder, og Lassem har tungt for å tro at det kan ha blitt nok trafikk, selv hvis alle 36.000 USA-brukerne var på AOL, til å utgjøre noe særlig. Planetarion.coms servere i Oslo skal likevel ha vært den, av AOL-brukere, mest trafikkerte på denne kabelen.

- Vi vet jo at vi har mye trafikk, med 350.000.000 sidevisninger i måneden. Med bedre utstyr kunne vi hatt enda mere, men vi sliter litt med kapasiteten på maskinvaren.

Frem til nå har Planetarion vært reklamefinansiert, men det skal snart lanseres en proffversjon for betalende spillere. De skal få spille i et "parallellt univers", med heftigere snadder. Gratisversjonen skal fortsatt bestå, slik at folk får øvd seg litt før de begynner stjernekrigen.

Lassem håper det også i fremtiden vil gjelde AOL-brukere.

- Jeg ble litt svett da jeg fikk høre det om femtiden i morges, ja, sier han til digitoday.no.

Til toppen