OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Norsk Tipping lanserer filter som blokkerer alle spill på nett

Programvare sperrer tilgang til spillsider og pengespillrelaterte tjenester på mobil, PC og nettbrett.

Gamban er navnet på filteret du kan installere på telefonen eller PCen din hvis du ikke vil bli fristet til å spille om penger på nett.
Gamban er navnet på filteret du kan installere på telefonen eller PCen din hvis du ikke vil bli fristet til å spille om penger på nett. Ill: Gamban
Ida OftebroIda OftebroRedaktør for Digi.no og Inside Telecom
14. des. 2020 - 11:45

Fra mandag deler Norsk Tipping ut et gratis gamblingfilter til spillere som ønsker å blokkere tilgangen til pengespillsider på nett.

Filteret «Gamban» er en programvare som sperrer tilgang til spillsider og pengespillrelaterte tjenester på mobil, PC og nettbrett. Målsettingen er å hjelpe sårbare grupper, melder Norsk Tipping i en pressemelding mandag.

– Gamban er et verdifullt supplement til Norsk Tippings egne utestengelsessystemer. Filteret gjør det mulig for oss å tilby utvidet beskyttelse til kunder som ønsker å blokkere tilgangen til alle spilltilbud på internett – både regulerte og uregulerte, sier Bjørn Helge Hoffmann, fagsjef for ansvarlig spillvirksomhet i Norsk Tipping.

Gamblingfilteret får man ved å ta kontakt med Norsk Tippings kundeservice. Filteret deles også ut av Spillavhengighet Norge , opplyser Norsk Tipping.

De som ønsker filteret må selv installere det på sin PC, Mac, mobil eller nettbrett. MacOS, Windows, Android og iOS er støttet.

Øivind Kristiansen er svindelekspert i Telia Norge, og forteller at et nytt filter sjekker innkommende anrop mot Telias nummerdatabase og avgjør om det er et svindelforsøk på gang. Det jobbes med å få et samarbeid med de andre operatørene.
Les også

Telia: Nytt filter har stoppet 20 millioner samtaler

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.